Константин Малофеев: Ние сме против демокрацията, ще живеем по нашите традиции

Президентът Путин е символът на възраждането на Русия, символът на силна Русия

Константин Малофеев

Константин Малофеев

Рускинята не трябва да се стреми да прави кариера, а да роди пет деца

На хората трябва да се обясни, че трябва да ходят в църквата, а не на митинг, да не изразяват гражданска позиция, а християнска, проповядва олигархът

Интервюто на путиновия олигарх Константин Малофеев, излъчено преди дни, предизвика бурни коментари в социалните мрежи на Русия. То е поредното доказателство, че Кремъл връща страната към нормите и ценностите на средновековното мракобесие, налагайки православно талибанство. Олигархът посочва реперите, по които ще се развива Русия през 2019 г. и предупреждава, че страната му няма да се съобразява с никого, а ще живее по своите традиции. 

Малофеев е един от най-доверените олигарси на президента Путин, името му е в санкционния списък на САЩ. Той, заедно с ген. Решетников е създател и водач на набиращата в Русия популярност организация „Двуглав орел”, която си е поставила задача да възстанови монархията и обяви Путин за цар. У нас Малофеев стана известен с опитите си да закупи ТВ7 и други структуроопределящи предприятия чрез укриващия се в Сърбия банкер Цветан Василев. Името му протича и в секретни разработки на специалните служби за подривна дейност срещу Балканите.

Faktor.bg публикува разговора с олигарха, защото помним, че в годините на соца иронично казваха: Това, което се планира в СССР, в България вече се изпълнява!

Интервю на Телевизия "Царград"

- Господин Малофеев, защо е това отношение към Русия? Например, в деня, в който се запали търговския център, вместо съболезнования в деня, в който се случва такава трагедия, Америка изгони нашите дипломати? Изобщо това, което се случва в света спрямо Русия дава усещането за война срещу Русия.

- Те се намират в състояние на хибридна война с нас. Длъжни сме да признаем това. И затова сме длъжни да реагираме адекватно. Длъжни сме да си дадем сметка, че ако утре няма да има проблеми с Донбас, с изпълнението на Минск-2 това няма да ги спре да оказват натиск върху Русия. Истинската им цел е президентът Владимир Путин. Това е очевидно. Президентът Путин е символът на възраждането на Русия, символът на силна Русия. Те прекрасно разбират, че без президента Путин ще се върнем в 90-те, когато им беше много комфортно да разграбват нашите природни богатства, а народът на улицата се бореше за къшей хляб. Ето какво искат те всъщност. Затова целта им е президентът Путин.

 И ако няма проблеми с Минск-2, ще има казусът със Скрипал. Но всъщност те са отровени от самите английски служби, които се занимават с това от 400 години - от Иван Грозни до Дофина, сина на Людовик XIV. Те винаги са се занимавали с това. Отровителството е почерк на англичаните. Това е шоу, пропаганда. Ако разберат, че този фейк се разпада, ще измислят нещо друго. 

Но трябва да разбираме, че съответните социални мрежи, Twitter, пропагандните западни медии са инструмент в ръцете на вражеската пропаганда. Това е хибридна война, трябва да реагираме съответно-ако някой разпространява дезинформация, трябва да усети влошаване на условията за работа в Русия, дори трябва да бъдат закривани. Те постъпват така с нашите телевизии. Не трябва всеки път да се оправдаваме. Защо? Защото ще продължи до безкрай. Ние не трябва да ги забелязваме. Това е провокация. Докажете че е истина. И докато не докажат, то не съществува. 

 - Имаше версия, че отравянето на Скрипал е специално, заради световното по футбол в Русия...

 - Ами, всичко е част от дневния ред. Не трябва да забравяме, че английските спецслужби, за разлика от нашето разузнаване, не са разузнавателни служби. Това са организации с лиценз за убиване, които се занимават с активни операции по целия свят. Затова те разработват и измислят реалност, а не докладват за реалността, както, например, правят нашите спецслужби. Аз мисля, че те са приготвили много неща, защото пак ще повторя - тяхната цел е президентът Путин. И тъй като, слава Богу, ние избрахме Путин за президент и за следващите шест години, ще трябва да очакваме неприятни сюрпризи.

Ние трябва да разбираме, че у нас се води война и никога гьобелсовската пропаганда няма да каже нищо добро за нас. Ние водим с тях хибридна война. Тя не е "гореща", но се води всяка минута. Те отделят пари за това, създават специални организации, например, в ЕС, по противодействие на така наречената руска пропаганда. Куршумите свистят, бомбите се взривяват.

- Искам да продължим темата за пробива, който очаква Русия, основавайки се на обръщението на Владимир Владимирович перед Федералното събрание и в обръщението му към народа. Какво трябва да се промени в Русия, за да постигнем целите, поставени от президента пред него самия и пред всички нас?

 - Речта беше историческа. Безусловна, ще си я е спомняме и ще разказваме за нея на децата и внуците си. Ние всички го осъзнаваме и помним чувството, което ни обзе по време на речта, когато осъзнахме, че става дума за нещо изключително. 

Преди няколко години в подобно послание президентът каза, че нашата цел е семейство с три деца. И ето, сега ние имаме цел за семейства с четири, пет деца. Ние трябва сами да заселим нашето огромно пространство пълно с природни богатства.  

И за да е пълноценно семейството жената не трябва да се стреми да прави кариера, а да роди пет деца. Тя трябва да има мъж, а в главата на мъжа трябва да има правилни традиционни ценности. Той трябва да е православен. 

И речта на президента беше обърната към вечността. Тя беше за днешното поколение, а не за следващите шест години. Той говореше за Русия в метафизичен смисъл. Когато говореше за супероръжието, например, той искаше да каже, че на никого няма да позволим да не се съобразява с Русия, да ни диктува как да живеем. Нашият начин на живот си е само наш. Това е най-важното. Президентът говореше за това, че ще се развиваме самостоятелно. Ние си имаме свои традиции, своя хилядолетна история. Никой да не смее да ни диктува. А ако си позволите да ни диктувате — моля, вижте какъв арсенал имаме. Но главното е какво защитаваме. Ние защитаваме нашата собствена суверенна традиция, а нашата традиция е православната.

 - Вие имахте инициатива в преамбюла на Конституцията да бъде записано православието и да се въведат уроци по православие в училище.

 - Да. И мисля, че по време на този президентски мандат ще се доближим доста повече до този идеал. Защото на хората трябва да се обясни защо трябва да ходят в църквата, а не на митинг. Ако е вя

рващ човек ще си мисли, че трябва да се помоли, а не започва да си мисли за това, че трябва да "изрази гражданска позиция". За какво? Няма какво да изразяваш гражданска позиция, изрази християнска. Ти на първо място си християнин. Ето тогава всичко у нас ще започне да се променя. И ми се струва, че тази реч на президента беше посветена на вечността. Той вече е станал исторически деец и безусловно, ще влезе в учебниците по история. И това беше реч на исторически деец.

- Защо Путин пое отговорността за непопулярните мерки, предприети от правителството? 

 - Защото няма кой друг. Защото  онези, другите са с толкова нисък рейтинг, че ако поемат отговорността от тях нищо няма да остане. Затова те се разплащат с рейтинга на президента. Затова той беше принуден да излезе и да обяснява пенсионната реформа - защото няма кой друг. 

Затова 2019 година е точно годината, в която трябва да се направят промените в политическата сфера в нашата страна.  Защото ако такива промени не бъдат направени, те ще останат извън политическия и партийния контекст. А ние ще се учудваме, и ние, контрареволюционерите, които сме против това, което се случва на улиците, вълнения или някакви други форми на недоволство, които се подхранват от Запада, ние ще бъдем принудени да застанем против тези протести. А често корените на протеста са в това, че не се случва реформата на политическата среда, в която народното, реалното народно волеизявление би получило изход.
Ние винаги сме говорили, че сме против демокрацията и сме за монархия. Но правилата сега са такива, че по тези правила на играта трябва да се даде възможност за народно волеизявление. 

Превод: Faktor.bg