„Идет война, гибридная, война”, война срещу България

Тикат ни все по-усилено вън от НАТО и ЕС, към „Третия Рим”

Говорить Решетников

Говорить Решетников

Светослав Пинтев 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в понеделник, че преизбирането на Сергей Станишев за президент на  ПЕС е заслуга на партията й.  Политологът Татяна Буруджиева пък заяви пред faktor.bg: „Ако Станишев не беше президент на ПЕС, европейските социалисти щяха да изключат БСП“. Без съмнение, щяха да го направят, да бият един шут на столетницата със засилка.  И с голямо удоволствие. Щяха да са напълно прави, че и отгоре. И там научиха, че 

в БСП леви са само приказките

Но е вечна сляпата преданост към Кремъл. Нищо друго няма значение. Поне след времето на Димитър Благоев. 
 Много наблюдатели свързват ескалиращата войнственост на Корнелия Нинова с вдъхновението, получено от бившия генерал от КГБ Леонид Решетников и, ако позволите сравнението, неговата „Визия за България“. Най-вече заради прословутата среща, в която са обсъждали кандидатурата на Румен Радев за президент. 
Интересно е, че никой не се сеща да  свърже Нинова, а покрай нея и вечно милеещия за интересите на Русия, които уж са и български, наш президент,  със Сергей Наришкин например. 
На 27 юни 2016 г. председателят на БСП се срещна с него съвсем официално. Той тогава беше  спикер на руската Думата, който вече беше определен за скорошен началник на руското разузнаване. Наришкин също е генерал и разузнавач, каква изненада. Корнелия Нинова беше  в Москва за 15-ия конгрес на партията на Путин "Единна Русия". 
Пред Наришкин тя демонстрира преданост, говорейки за санкциите срещу Русия.. "Те нанесоха вреди на българската икономика, селско стопанство и туризъм. Ние настояваме за тяхната отмяна", каза лидеркът на БСП. Не пропусна да възроптае срещу корабите на НАТО в Черно море.

През септември същата година президентът Владимир Путин назначи Наришкин официално на този  пост. Новият шеф на СВР (ПГУ на КГБ) , който е и  председател на Руското историческо общество, забележете,
вече следи от тази позиция изпълнението на 

плана  за  България

Единствената тема, по която Румен Радев героично мълчи.  А „колегата“ Бриго Аспарухов  съвсем случайно е "помощник" на Корнелия Нинова. 
Румен Петков от АБВ пък се срещна с директора на руското разузнаване Сергей Наришкин през януари тази година. В качеството му на председател на историческото общество, разбира се. Просто изреждам фактите.
Пъзелът вероятно ще се намести, ако погледнем на всичко това в светлината на онази безумна идея на Иван Грозни, развита творчески от Сталин, за която сме писали. Тя звучи  карикатурно- злокобно, представена от днешните й „мотори“, които щедро ръсят глупости, на които сами не вярват. 
„Ние сме приели идеята за Третия Рим. Това не е империя, която се налага и привлича всичко към себе си. А която дава на другите, по православному, защото православието изисква да живееш за другите. Затова и руското влияние винаги е било положително. Това са думи на руския т.нар.

"православен олигарх" Константин Малофеев

 Горе-долу от времето, когато придоби по неведоми и заплетени пътища българският телекомуникационен оператор "Виваком", както се твърди. Една стратегическа за страната ни компания.  Той, разбира се,  е в списъците с лица, обект на западните санкции, наложени след  толкова „православното“ окупиране на Крим. По православному звучат и следващите му обяснения.
„Малките страни около нас трябва да се радват на пробуждането на руското имперско съзнание, защото те винаги са печелили от това…Ако утре България реши да напусне ЕС, където само губи, тя също ще печели, а Русия ще губи, заради имперските си идеи”, казвал е Малофеев  пред „Капитал”. Радост голяма ни тресе...
Разбира се, от България не може да се очаква да реши подобно нещо, ако не бъде подкопана от вътре от петата колона, което очевидно се случва.  А ние сме на практика беззащитни срещу 

голямото Зло
 
Както знаем,  Константин Малофеев, има водеща роля в окупирането на Крим,  спонсор е, с държавната пита, на украинските сепаратисти, а и на всички  зелени човечета, които Путин пуска да дестабилизират ограбят, разкъсат превземат тази или онази страна. 
Освен това,  православният милиардер е  създател на фамозната  "Царьград ТВ",  православна интернет телевизия, каква друга. Странната хибридна медия изобщо не крие вечните апетити на Кремъл към  някогашния Константинопол. Но крие старателно тези към подстъпите му, земите и водите, които делят Русия от бившата столица на Източната римска империя. Каналът е със силно изразен акцент върху България, Сърбия и Гърция , ясно защо. 
Сетих се за тези думи на олигарха-служител, когато започнах да чета книгата на генерал Ричард Ширеф, бивш  зам. Върховен главнокомандващ на обединените сили на НАТО. Книга, наречена 

„2017 г.- Войната с Русия”

Е, годината би могла да бъде и 2019.    Там доскорошният висш офицер в пакта описва  един от възможните сценарий за продължение на агресивната политика на Путин, а именно светкавичното окупиране на малка страна от НАТО, като се постави алианса пред свършен факт.  и се разчита, че при това положение някои от страните-членки няма да са съгласни да се задействат чл.5 и да отприщят война, която би станала ядрена заради една мъничка държава. Това би могло и да доведе до Трета световна, разбира се, но в Кремъл вярват, че са измислили начин това да не стане. А също, че подобен сценарий може да е фатален за НАТО и да доведе до разпад на Алианса.. 
В книгата  това е Латвия, но нищо не пречи да е България, която е подкопана в много по-голяма степен и е лесна 

плячка за блицкриг

А и толкова много ни обичат. Особено хората, особено някои хора.    
„Аз много обичам България и не мога да живея без България...Много обичам и българите, и България, и историята, и културата, и природата – всичко“, са думите на генерала от КГБ Леонид Решетников  в българското тв  предаване. Обясни по-късно кои българи обича по-конкретно-първият е президентът Радев, защото бил „реалистичен човек, реалистичен мъж,  българин,  патриот, разумен човек”. Тези понятия за него очевидно са свързани единствено  с любовта към Кремъл.
Определи и Ахмед Доган като патриот, барабар с цялото ДПС.
Решетников, както знаете, е зам.-председател на  на историческо-хибридното образувание „Двуглав орел“. Босът  на тази двуглава ламя е не кой да е, а самият Малофеев.
А спомняте ли си как тези двамата 


„отбелязаха“ 140-годишнината от Освобождението ни

 Аз помня, в компанията на тогавашния българския посланик в Москва Бойко Коцев, който очевидно е преценил, че общуването с подобни компрометирани фигури е съвсем в реда на нещата. Това стана на конференция, озаглавена "Духовният подвиг на руския народ".   На една маса с Коцев в цялото си православно величие грееха Константин Малофеев и Леонид Решетников. Как иначе, общество им "Двуглав орел" беше организатор на конференцията. 
На техния сценарий вероятно дължими и провокацията на патриарха Всерусийски Кирил в българското президентство. Решетников тогава написа в американския Фейсбук, това толкова любимо поле за руската пропаганда. 
„Драги българи! Този конфликт не би добил такъв размах, ако не беше ситуацията, в която се намират Русия, Европа и целият свят." 
Добрутро, Леонидочка. А кой доведе нещата до тази ситуация. Да не е Кремъл?
Малофеев  е заявявал пред български медии, че трябва 

да използваме потенциала на АЕЦ Белене

 Защото рано или късно той ще започне да се строи. Откъде ли е знаел?   „Аз с интерес бих участвал там в строителството, тъй като имам компания за инфраструктурно строителство“,обяви тогава. Само това ни липсва. А и господинът е сред лицата в санкционния списък, да повторим.
Решетников каза в интервю за Георги Коритаров: „Аз вярвам, че тези хора, които сега казват, че те са европейци, те заминават.”
Ето това е идеята, в която са впрегнати всички  сили на в необявена война. Това е и визията за Европа, която в някаква степен се сбъдва, за съжаление.
„Идват нови хора. Ще дойдат.... В Европа много силно се развива тази тенденция за национално-консервативен, национално-традиционалистки реванш, или не реванш, а революция, както по-точно вие казвате .... ако този елит в Западна Европа, който се сформира под влияние на либералните сили в Съединените щати, ако той завършва своята кариера, аз мисля, че това става (засмива се), това става вече. Няма перспектива, нито за хора от типа Оланд, или Меркел, или други, тези хора – бюрократи с либерални ценности“, обясни Решетнииков
Коритаров тогава директно го попита дали  Румен Радев,  ще се окаже един от инструментите България да тръгне по такъв път на самостоятелен избор, 

вън от НАТО и вън от Европейския съюз. 

Именно в отговор на този въпрос Решетников каза думите, че г-н Румен Радев се показал като „реалистичен човек, реалистичен мъж, като българин, като патриот, разумен човек.” От гледната точка на Кремъл, това означава да им съдейства за излизането на страната от НАТО и ЕС,  както се разбира. После генералът става предпазлив и леко се прави на луд.
„Но ние правим тези изводи само от предизборната кампания. Трябва да видим. Знаете, че политиците винаги говорят едно, а после правят друго. Но засега…”
Е, засега Румен Радев не го разочарова, надали ще го направи и в бъдеще.