​Има ли кой да скочи на продажните лилиПутинчета?

Депутат на БСП извърши най-голямото национално предателство в годините на прехода

Иван Сотиров

Защо опозицията мълчи и не реагира на изказването на депутата от Коалиция за България Николай Малинов? В предаването "Референдум" по БНТ русофилът Малинов дословно каза: " Бих желал да честитя на всички православни славяни в света победата в Третата Кримска война. И да напомня, че след Кримската идват Балканите по южния път".

По обидно антибългарско и противоконституционно изказване не е правено от народен представител през годините на прехода. Това е откровен призив за анексиране на наша територия от Русия. От кого ще ни „освобождават“ този път? От Европейския съюз и НАТО ли? За втори 5-ти септември ли става дума? В България живеят православни българи. Православното панславянство е най-големият душманин на Българската православна църква и на независимостта на България. 

Повръща ми се когато слушам да говорят за православие наследниците на БКП,

която под егидата на съветска Русия ликвидираше българските свещеници, превърна висшия клир на църквата в агенти на ДС и КГБ, проповядваше атеизъм и гонеше с милиция вярващите българи от православните храмове. Този призив на другаря Малинов е национално предателство. Ето защо от ГЕРБ трябваше незабавно да поискат от парламентарната група на Коалиция за България категорично да се разграничат от това изказване. Вместо това ГЕРБ заедно с ДПС атакуват изказването на Станишев, в което той прави аналогия като сравнява Руските претенции в Крим с евентуални такива от страна на Турция към Кърджали. Това изказване на Станишев може да е неподходящо, сигурно е конюнктурно – защото надали някой вярва, че Сергей Дмитриевич е прегърнал западните ценности и е станал критик на руския империализъм, но очевидно заниманието с това негово изявление е второстепенен въпрос. Не може това да е основното занимание на парламентарната опозиция, когато министър-председателят прави изявление, че България ще продължи изграждането на загробващия страната ни проект „Южен поток“ , което е и в разрез с категоричната позиция на ЕС, и когато член на българския парламент прави антибългарски изказвания. Надявам си, че все пак ще се намери някой в българския парламент който да скочи на продажните лилиПутинчета.