​КГБ и ДС превърнаха бактерията на ленинизма във вирусен щам на политическия ислям

Арабските терористи замениха игрите на комунизъм и революция с истинска война срещу САЩ и Европа

Светът посреща кървава Коледа, след разстрела на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, осеяния с трупове и ранени коледен базар в Берлин и стотиците невинни жертви от началото на декември в Алепо. Всъщност цялата 2016 години мина под знака на страха от кървавия ислямски тероризъм. Днес светът бере отровните плодове на политическия ислям, който навремето беше създаден от СССР в лабораториите на КГБ и ГРУ, но подпомаган, разпространяван и налаган от сателитните им социалистически държави, сред които бе и комунистическа България. От бактерията на марксизма-ленинизма съветските служби посяха вирусния щам на политическия ислям като ново оръжие на омразата към Америка и западната цивилизация.

След падането на Желязната завеса през есента на 1989 г. румънският генерал Йон Михай Пачепа - офицер от най-висок ранг в разузнаването на бившия съветски блок, избягал на Запад, беше сред първите, които проговориха, че причините за ислямския тероризъм се крият в 

тайна операция на КГБ, започнала от 1970 г.

В книгата си „Дезинформация“ Пачепа твърди, че Юрий Андропов, който в продължение на 15 година е начело на КГБ, е изпращал стотици агенти и хиляди копия на рекламна литература в мюсюлманските страни, които да работят против САЩ и Израел.

ген. Пачепа

До 1972 г., дезинформационната машина на Андропов е работила денонощно, убеждавайки ислямските страни, че Израел и Съединените щати искат да превърнат целия свят в една феодално владение на ционизма.

Андропов оглавява КГБ само за няколко месеца преди Шестдневната война, в която съюзниците на СССР, Сирия и Египет претърпяват унизително поражение. Тогава следващият генерален секретар решава да отвърне на удара, подготвяйки палестински терористи в отвличането на самолети на израелските авиолинии El Al и организира атаки в Ерусалим.

Много по-изненадващо е, че Андропов е първият, който е разпоредил да бъде преведен на арабски "Протоколите на старейшините на Сион" – подправена пропаганда, с която са били подковавани агенти на тайната полиция на Русия, работили в Париж в края на 19 век.

Преди да избяга в Америка през 1978 г, където получава политическо убежище, Пачепа оглавява Службата за външно разузнаване (DIE) в Румъния, като взема активно участие в проекта на Андропов.

Генералът казва, че "Протоколите" са станали основа на антисемитската пропаганда на Хитлер. КГБ е разпространила хиляди копия от тази измамна пропаганда в мюсюлманските страни през 1970 година.

Според спомените на разузнавача през 1972 г. неговата агенция DIE е установила, че КГБ е получило арабския превод на "Протоколите" и "документ", доказващи, че Съединените щати са ционистка държава. Задачата на Пачепа тогава е била тайното рекламиране на пропагандни материали в арабските страни.

Пачепа споменава също, че по време на неговите срещи с колеги от унгарските и българските служби той е разбрал, че те също са ангажирани с разпространението на подобни пропагандни материали в посочените от КГБ арабски страни. Тогава КГБ тайно пое отговорността за 11 терористични нападения в Израел, включително атаката срещу летище "Бен Гурион", 30 май 1972 (когато 22 души са били убити, 76 са ранени) и експлозиите в Zion Square на 4 юли, 1975 в Йерусалим (когато има 15 загинали, а 64 са ранени).

Комунистическите тайни служби на България, контролирани от ЦК на БКП, също не остават по-назад от съветските другари и се превръщат в най-верния им другар за 

износ на революция в страните от Третия свят,

но и в подготовката и осъществяването на терористични актове и специални операции.

През 60-те и 70-те години България прилага наложената от Москва политика за износ на революция в страни от Третия свят, като подпомага безвъзмездно със специална продукция (оръжие, боеприпаси и техника) различни леви терористи и режими. Разследващият журналист Христо Христов е събрал документи, че със секретни решения на Политбюро и на Секретариата на ЦК на БКП са отпускани милиони долари "помощи", докато самата България е превърната от режима на Тодор Живков в концлагер, народът живее в бедност, а държавата трупа милиарди външни дългове. 

Ето част от приноса на комунистите в България за световния тероризъм:

- На Национално-освободителното движение в Алжир (Централен партиен архив (ЦПА) - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 282 - протокол №6/9.ІІІ.1961 на Политбюро на ЦК на БКП)

 - На Куба (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 291 - решение №15/2.ХІІ.1961 на Политбюро на ЦК на БКП за безвъзмездно предоставяне на 35 000 карабини и отпускане на кредит в размер на 1, 5 млн. долара)

- На Сирия (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 294 - протокол №2/25.І.1962 на Политбюро на ЦК на БКП за оказване на помощ на "Народното движение за освобождение" и за доставяне на специално военно имущество)

- На Република Йемен (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 310 - решение №5/10. VІ.1963 на Политбюро на ЦК на БКП за безвъзмездно отпускане на военно имущество по списък)

- На Конгоанското национално-освободително движение (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 337 - решение №12/19. VІІІ.1965 на Политбюро на ЦК на БКП за обучение в България, материална помощ и обучение на младежи от КНОД)

- На Зимвабве (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 338 - решение №13/19. VІІ.1965 на Политбюро на ЦК на БКП за специално обучение, материална помощ и екипировка на младежи от Африканския национален съюз в Зимбабве)

- На Венецуела (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 341 - решение №16/12. ХІ.1965 на Политбюро на ЦК на БКП за отпускане на специално инущество на ЦК на Венецуеласката комунистическа партия на стойност 300 000 долара)

- На Куба (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 352 - решение №8/8. VІ.1966 на Политбюро на ЦК на БКП за приемане на обучение на 30 кубински служители по въпроси на контраразузнаването)

 - На Гватемала (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 336 - решение №7/7.Х.1967 на Политбюро на ЦК на БКП за оказване на помощ в оръжие и пари в размер на 5000 на Гватемалската партия на труда)

- На Ангола (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 372 - решение №4/15. ІV.1968 на Политбюро на ЦК на БКП за отпускане на безвъзмездна помощ във въоръжение, храни и обучение на стойност 88 317 лв. на Народно движение за освобождение на Ангола)

- На Зимбабве (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 375 - решение №7/24.VІ.1968 на Политбюро на ЦК на БКП за оказване безвъзмездна помощ в боеприпаси на стойност 98 960 лв. на Съюз на африканския народ Зимбабве)

- На Мозамбик (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 380 - решение №12/28. ХІІ. 1968 на Политбюро на ЦК на БКП за отпускане безвъзмездна помощ в боеприпаси и въоръжение на стойност 449 369 лв. на Фронта за осбовождение на Мозамбик)

- На Лаос (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 386 - решение №5/27.Х.1969 на Секретариата на ЦК на БКП за отпускане безвъзмездна помощ в боеприпаси и въоръжение Лаоската народна партия)

- На Ливан (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 388 - решение №7/1.ХІ.1969 на Политбюро на ЦК на БКП за отпускане еднократна парична помощ в размер на 20 00 долара и въоръжение на Ливанската комунистическа партия)

- На Лаос (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 392 - решение №3/3.VІ.1970 на Секретариата на ЦК на БКП за отпускане безвъзмездна помощ във въоръжение и медикаменти на Лаоската народна партия)

- На Ангола (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 396 - решение №7/11.ХІ.1970 на Политбюро на ЦК на БКП за отпускане безвъзмездна помощ размер на 142 200 лв. На Народното движение за освобождение на Ангола)

- На Ирак, Йордан, Сирия и Ливан (ЦПА - ф. 1Б, оп. 64, а.е. 398 - решение №9/12.ХІІ.1970 на Политбюро на ЦК на БКП за отпускане безвъзмездна помощ оръжие, боеприпаси и медикаменти за 194 000 лв. на военна организация "Партизански сили" на Иракската, Йорданската, Сирийската и Ливанката комунистически партии)

През 70-те години Политбюро и Секретариатът на ЦК на БКП отпуска безвъзмездни оръжейни помощи на партизански революционни движения в страни от Азия, Близкия Изток, Африка и Централна и Латинска Америка.

Илич Рамирес

В архивите на МВР съществуват доказателства, че по време на комунистическия режим официално София е толерирала някои международни терористи, сред които и терорист № 1 на миналия век Илич Рамирес Санчес, известен като Карлос Чакала, който е 

харесал София за своя база

Живее по най-скъпите столични хотели и пръска хиляди долари в казиното на Японския.

Въпреки, че и до днес комунистическият режим на България отрича официално, че е имал връзки с турския терорист от „Сивите вълци“ Мехмед Али Агджа, обществото няма отговор на въпроса как на два пъти издирваният за тежки престъпления в южната съседка убиец се оказва в България. Включително и от летище София се отправя към Рим, за да извърши атентат срещу папа Йоан Павел Втори?

Партийните архиви разкриват, че различни решения на Политбюро и Секретариатът на ЦК на БКП са задължавали МВР да обучава групи и лица за водене на партизанска война и извършване на саботажни акции от страни от Близкия Изток, арабския свят, както и от Латинска Америка.

По ирония на съдбата Димитър Станишев – баща на днешния лидер на ПЕС – Сергей Станишев е ръководил международния отдела на ЦК на БКП, включително и износа на революция за други страни.

Днешните ислямски терористи са не само наследници на своите предшественици, които бяха създадени, подбрани, възпитани, въоръжени и тренирани в съветските спецлагери, но и тяхно специфично „прераждане“. За това свидетелства Сергей Жирнов, бивш офицер от КГБ и Службата за вътрешно разузнаване, емигрант, живеещ в Париж.

Картата на Жирнов, бивш офицер от КГБ

„В арабския тероризъм дойде съвсем друго поколение. Те вече не си играят на комунизъм и революция, и даже не се преструват, че играят нашата игра. Те си имат свои игри и правила.

На ИД не са и нужни нашите пари. Арабите глобално имат много повече пари отколкото Русия. Те са заети със своите глобални стратегии за радикален ислям, така както те го разбират. И със своите, чисто вътрешно-религиозни проблеми (сунити срещу шиити с нефтогазови вариации).

Но...ние имаме общи „врагове“ – САЩ и Запада. И Путин се опитва да играе с тази карта.

Путиновият съюз със съвременния арабски тероризъм е скрепен с цинизъм и търсене на общи врагове на Запад“, казва Жирнов в свой анализ за радио „Свобода“.

Според него сега Путин не може да предложи много на ислямските терористи, но се нуждае от тероризма като фактор за международно напрежение. „Сигурен съм, че путиновият режим има силни нелегални връзки на оперативно ниво (СВР, ГРУ, ФСС) и, че имаме свои канали с внедрена агентура – Чечня, Татарстан и други ислямски автономни републики. Путин се опитва да манипулира всичко това, за да оказва натиск върху, Запада и нефтените шейхове, които са нашите врагове и конкуренти, на принципа: колкото по-силно размътим водата в арабския свят, толкова по-лесно ще водим преговори със Запада от позиция на силата.

На Путин му се удава доста добре да манипулира не глобалния тероризъм, както беше при Андропов, а отделни групировки и дори да провежда операции под тяхното знаме. Всеки път, когато акциите му пред цивилизованите държави паднат, по странен начин се активизира терористичната дейност против Запад, и тласка Путин в прегръдките му“ твърди бившия офицер от КГБ. Според него тази схема е безобразно проста, но е сработила и с Буш-младши, а сега с Оланд, с Обама, а вероятно ще сработи и с Тръмп.

Световни анализатори днес са единодушни, че бежанската вълна е най-страшното оръжие, което ислямистите използват срещу западния свят. Анализаторът и автор на „Де зората“ Милен Радев нарече случващото се 

Ледоразбивач 2

„Говорейки, че това, което се разиграва пред очите ни е Ледоразбивач-2, аз се позовах на символа, който Виктор Суворов, бивш агент на ГРУ и по-късно "перебежчик", беглец на Запад, нарече "ледоразбивач" на болшевишката партия Хитлер и нацистката партия. Тоест, в очите на Сталин Хитлер трябваше да изиграе тази роля, разбивайки една след друга западните демокрации, като по този начин в един момент съветската държава да се намеси при една вече омаломощената Европа и така да се изпълни, поне частично, планът на СССР за световната революция.

Това, което виждаме днес, този наплив на бежанци, през Източна към Западна Европа, не искам да твърдя, че е породено от Москва. Но, че Москва се възползва от този процес е повече от очевидно“, казва пред Faktor.bg Радев.

Истински гений на злото е авторът на Ледоразбивач 2, а след Крим, Украйна и Сирия светът все по-малко има основание да се съмнява – къде е леговището на Звяра.