​Не циганите, а политиците циганизират България

Невежеството и отказът от правосъдие са най-страшните проблеми в България

Даниела Горчева, специално за Faktor.bg

Циганите, както и българите и всички български граждани са жертви на един преобладаващо престъпен преход, последвал едно десетилетно престъпно нелегитимно управление.

България се "циганизира" не заради циганите. А заради българските политици, които пък са продукт на българското общество, защото не ги внасяме от Марс.

И те, българските политици не са цигани. Чисти българи са. Но са стигнали са дотам в циганията си, че ходят по врачки и ръсят пътища със захар против магии и прокоби. Да напомням ли, че Държавна сигурност беше превърнала петричката врачка Ванга в институция още по времето на правешкия диктатор и възвишената му "просветена" щерка? Но това само да им беше кусурът, със захар да ги наръсим. Не циганите са проблемът на България, а комунистическата номенклатура и репресивните й органи, обслужващият ги персонал и техните наследници – ето това е същинският проблем на България. Заради липсата им на морал и изобилие на наглост. До ден днешен.

Невежеството е проблемът на България

И това е проблем номер едно! Защото невежеството произвежда не само бъдещи безработни хора, които утре - вместо да работят и да издържат с данъците си пенсионерите в страната, ще виснат като воденичен камък на социалните служби. Защото произвежда хора, които или ще станат жертва на престъпност, или самите те ще станат престъпници. Защото произвежда бъдещи роби лесни за манипулация и неспособни да се грижат за себе си и да бъдат полезни на обществото. Всичко това е следствие от невежеството. А в България неграмотността – и далече не само сред циганите, а и сред българите, е вече потресаващо висока.

Когато у нас се проумее, че не може НИТО едно дете, повтарям: НИТО ЕДНО дете да отсъства не изобщо, а НИТО един ден от училище без уважителна причина, когато задължителното – от 5 до 18 годишна възраст образование стане качествено и стане приоритет на тази държава, когато всеки един от нас се (само)образова и се научи да мисли самостоятелно и критично, ето тогава ще започнем лека-полека да се оправяме. Тогава ще имаме образовано разумно общество, което ще избира и ще контролира образовани, морални и отговорни политици.

Дотогава ще ни използват да се бием помежду си, докато ни обират - тоест, докато властимащи режат клона, на който всички седим. Понеже тези двойкаджии, които са ни управници така са се захласнали в настоящето си на крадци, че не виждат бъдещето си. И не разбират, че като довършат делото си, ще цопнем всички (заедно с тях барабар!) в ямата, която е под клона, на който едвам сме се закрепили ( и то сме се закрепили не по наша заслуга).

На ЕС и на НАТО може и да им отмалеят ръцете да ни придържат и тогава ще се сурнем обратно я в преизподнята на гражданската война, я в нещо подобно на украинския сценарий, който Русия на Путин им сервира, я на поредното

авторитарно или тоталитарно управление

 С тази разлика, че този път може и да не оцелеем. И няма нужда да носим бучки захар на някоя Ванга, за да ни предрече горното.

Циганите били имали незаконно построени къщи. А паметникът на Съветската армия и този саморазрушил се „паметник“ на културната номенклатура пред НДК законни ли са? Не! Но общината не само че не ги събаря, ами ги пази с камери и полиция! А тия нароени из бившите зелени площи на града високи сгради из София законни ли са? Не! Но общината издава разрешения за строеж, престъпвайки закона! А бетонът по морето и по планините законен ли е? Не! Но иначе как ще се изперат парите на българската мафия? А природата и законите - кучета ги яли! 

И интересно къде трябва да живеят циганите? По гетата? Че да е лесно да бъдат контролирани чрез близките до партийните шефове цигански барони, за да им бъдат купувани гласовете? Проблемът в Гърмен ( и не само в Гърмен!) не е проблем между българи и цигани, а е проблем, който вече заплашва основите на цялата ни държава и се нарича отказ от правосъдие.

Отказът от правосъдие (защо законоопазващите органи не си вършат работата) има само две обяснения и две причини: корупция и некадърност, но преди всичко корупция!

Държавата ни е изгнила от корупция

от най-ниско ниво – това на местните полицаи, на дребните общински служители и т.н. до най-високо ниво: главният прокурор на България. Дали ще са неграмотни и нагли цигани или ще са полуграмотни и още по-нагли български мутри, няма значение. Проблемът е един и същ. През 90-те години за тормоз на населението бяха използвани едни яки момчета с бухалки. И те не бяха цигани, а бивши български спортисти. Това помним ли го? И тогава нямаше кой да защити българските граждани от произвола на тия с бухалките. Малко ли хора изгубиха имотите си и домовете си, малко ли собственици на кафенета, ресторанти и магазинчета фалираха след нарочно толерирания рекет? Много бързо забравяме. Разликата е само в това, че ако тези, които сега безнаказано тормозят населението са цигани или турци, например, така се провокира и етническо напрежение, когато проблемът всъщност изобщо не е етнически!

А е в неработещата правосъдна система на България начело с основния и главен виновник за това: прокуратурата на България! Според един противоконституционен закон – Законът за съдебната власт на главния прокурор е дадена огромна власт. Това е абсурд в демократична държава! Защото от 1 600 прокурора все някои ще имат и куража, и морала да изпълняват дълга си. Но когато над всички тях стои един-единствен с огромна власт, на българската мафия, на корумпираните български политици не им трябва да купуват или сплашват 1 600 прокурора - задача трудна и дори непосилна. Трябва им да държат в ръцете си един-единствен - този на върха! И ето го отговорът защо у нас няма правосъдие!

Искаме ли да има правосъдие, правилото навсякъде е едно: 

отнемане на власт и даване на отговорност,

а не обратно. На главния прокурор трябва да му бъде отнета всякаква административна власт! Само че какво правим ние?

Тия дни се готвят промени в Конституцията, които промени ще дадат още по-голяма власт на главния прокурор, в случая Сотир Цацаров! Това, което най-напред трябва да се направи е незабавно да бъдат лишени от всякаква административна власт и главният прокурор, и председателят на Върховния касационен съд. За да може да започнем да говорим за реформи в правораздаването.

Трябва да се създадат – и то спешно комисии, които да проучат и опишат всички деца в България, които не ходят на училище и незабавно да се намери начин да започнат училище от септември. Всички до едно! И всеки ден, не от дъжд на вятър!

А българската държава в лицето на управляващите да престане да пилее парите на данъкоплатците, наемайки Лувъра, за да се разходи един полуграмотен министър барабар с антуража си от псевдоинтелектуалци до Париж, да намали драстично бюджета за служебния си автомобилен парк и други излишни и скандални разходи и да осигури пари за образование! Това й е първата и най-важната задача.