​Русия ли е съюзник на България в НАТО, или Турция?

Отвъд фалшивия кадър на казусът с Орхан Исмаилов, повдигнат от първосигналните ченгета на ДС

Петър Бояджиев, Франция

За всеки средно интелигентен европеец шумотевицата от клонингите на Атака, обявили се за патриоти не представлява никакъв интерес. Такива примитиви има навсякъде по Европа и също им се случва да успеят да се доберат до парламентарните банки. За да бъдат осмислени, няма нужда от много аргументи. Керванът да си върви, а те да си лаят.

По-важното е, че тези агенти и проводници на проруската политика на Балканите и конкретно в България третират Турция като враг на България точно по същият начин, както когато страната беше част от съветската империя. Искат да насъдят страх и омраза сред по-слабо и неинформираната българска аудитория и да задълбочат омразата и недоверието сред етносите.

Днес България има шанса да е заобиколена само от приятелски страни, като дори 3 са ѝ съюзници. Това е рядък шанс в историята ѝ. Бих се радвал да чуя поне един смислен конкретен аргумент в полза на тезата, че Турция е враг или някаква заплаха за България. Такъв няма. Друг е въпросът, че в част от българите съществува

емоционална нетърпимост и вродени комплекси

към българите с турски етнически произход. Устойчивостта на тази нетърпимост се дължи и до голяма степен и на поведението на ръководството на ДПС през изминалите 25 години. Няма да влизам в подробности, но всеки просветен политически гражданин вече знае, че върхушката на ДПС е съставена от агенти на ДС и неговата основна задача, поставена още от времето на съветските съветници на КГБ в София е да поддържа разделението в нацията и да подхранва с поведението си тези отрицателни емоционални чувства.

Но къде е интересът на Турската държава в тази жалка за страната обстановка. Първо, Турция няма териториални претенции към България. Със чувство на съжаление трябва да признаем, че икономически, социално и военно Турция е с голяма преднина пред България. Ако България имаше мъдра политическа класа да използва разумно няколко стотин хиляди свои сънародници, живеещи в съседна Турция, можеше до днес да има поне 5 години аванс в своето развитие. И нещо повече - щеше да разполага с много по-добри лостове за намиране на решения на няколкото останали от миналото нерешени проблеми, свързани с имотите на тракийските изселници и други исторически казуси. Само примитивен човек може да вярва, че подобни проблеми могат да се разрешат, чрез патриотарските крясъци на разни агенти от рода на Красимир Каракачанов или Велизар Енчев.

Може ли човек, подкрепящ управлението на страната, застанал до агент на ДС, да говори за турско разузнаване и български граждани. Това е 

комунистическа проруска лудост

И толкова ли не можаха в България да преценят, че председателят на ЕНП не пожела да каже дори добър ден на тези агенти -патриотари, които паразитират на гърба на мизерията на част от българите, оставена им като наследство от комунистите в България.

Някой писа, че турските генерали пили шампанско след новината, че Орхан Исмаилов е назначен за зам.- министър на отбраната. Дори и да е вярно, нямат ли те основание да се гордеят, че българин от турски произход, тоест с общ корен с тях, е бил удостоен да заеме тази обществена позиция?

Нима българите не се гордеят, че човек от български корен – Дилма Русеф, стан президент на Бразилия.

Не, Орхан не е заплаха за страната, а е знак, че тя се развива в посока Брюксел. Истинските заплахи са други. Това са хилядите възпитаници във съветските школи на КГБ, ГРУ и други, които са се впили като пиявици в снагата на България и няма воля да бъдат отстранени.