Ами ако не беше богослов?

Да погледнем Сидеров откъм светлата му страна: ходи със закопчан панталон, без мустачки и не разстрелва (все още) журналисти, нито пък млати полицаи с друго, освен с юмруци

 

Иво Инджев, ivo.bg

Imagine…

Представeте си…

Ако не беше богослов по образование, щеше ли Сидеров да се задоволи еднократно да си покаже фалоса в едно списание и да заплашва да повтори същото на площада?Ами ако беше завършил медицина със специалност гинекология- тогава какви щеше да ги върши? Сигурно изобщо нямаше да се показва със закопчан панталон и постоянно да размахва онези няколко сантиметра.

Ами ако не беше работил като фотограф? Щеше ли да му е достатъчно да се снима гол и да позира по скъпи курорти по шорти? Ами ако беше работил като шоумен- какво ли щеше да ни сервира от сутрин до вечер на пилона на публичността?

Ами ако не се вживяваше в ролята на каратист, на какъвто се прави в предизборен клип миналата година, щеше ли да се ограничава да удря полицай с юмрук? Ами ако беше тренирал хвърляне на чук?

Ами ако не беше бивш журналист? Щеше ли само

да кълне като вещица

журналистите, които още в кристалната нощ на парламентарния си пробив през 2005-та заплаши с разправа ? Ами ако беше бивш военен- направо щеше да ги разстрелва.

Ами ако си беше оставил едни характерни вертикални мустачки над горната устна? Нямаше да се напъваме да се сетим кого имитира с издутите от крясъци вратни жили, кожените дрехи и размаханите юмруци срещу „колониалното робство” ( разбирай- световната конспирация)!

Така че, да го погледнем откъм светлата му страна: ходи със закопчан панталон, без мустачки и не разстрелва (все още) журналисти, нито пък млати полицаи с друго, освен с юмруци. Само си представете какви сме късметлии, с колко малко се разминаваме!

„ А когато дойдем на власт…”, обича да се заканва богословът, който винаги държи позлатения си пръст на спусъка на популизма и на ципа на панталона си.

Imagine!