Българи (ю) наци

Другари Путинисти, хващайте си пътя за Москва

Иво Инджев, ivo.bg

По сигнал от Москва петата й колона в България организира все “по-благородно” и най-социалистическо състезание между леви, по-леви и крайно леви защитници на Путин на тема: долу нацизма!

Не е изненада, че съюзилите се с фашизоидите от „Атака” български социалисти ще повтарят упорито опорната точка за нацизма в Украйна като оправдание за истинския нацист от Кремъл, който си разиграва танковете по границата с братската славянска държава. По някакъв начин все пак столетницата продължава традицията на антифашисткото говорене и прикачване на етикети на принципа- който не е с нас, е фашист.

Е, сега поне парламентарно представените фашизоиди в България са плътно до столетницата в един кворумен отбор и са застраховани от подобен упрек.

Когато обаче и фашизоидите у нас заговориха за ужасите на украинскя нацизъм, това наистина е вече прекалено! Същите, чийто лидер крещеше на паметника на Левски срещу циганите, които клатили трупа на Апостола на въжето, днес изведнъж се преобърнаха ( на думи) в първи борци срещу нацизма.

Българи (ю)наци!

Нашите парламентарно представени (ю)наци си имат вожд, който е изкрещял толкова обиди по расов и религиозен признак в регионалния и националния телевизионен ефир, колкото самият Хитлер не е успял да избълва върху главите на народа си поради невъзможността на тогавашната пропагандна машина да се мери с днешната по нейната всепроникваща във всеки дом пробивност на телевизионния сигнал. За книгите му срещу световното еврейство, да не говорим…

В антинацистка реторика се давеше и тази сутрин една мутра с депутатски имунитет по една телевизия – сякаш се бореше да докаже, че думата „мутра” наистина заслужава да бъде от женски род! На всеки опит за оспорване легитимността на руската агресия срещу Украйна тя безброй пъти се подпря на опорната точка, за „нацисткия преврат” в Киев като индулгенция за Путин да прави каквото си иска.

Номерът на червено-кафявата пропаганда се свежда до простичкото гьобелсово стократно повтаряне на лъжата за нацисткия характер на събитията в Украйна, което демонстрантите на столичния площад бяха доведени до отчаянието на опълченци, упорито оказващи съпротива срещу бруталния си въоръжен противник на Майдана.

За да „докажат” тезата си за нацисткия преврат, нашите (ю)наци вадят всяка забелязана, подсказана или измислена нацистка символика, присъствала във врящия казан на ръкопашните схватки, в които, за изненада на самия Путин, обучените, екипираните и мотивираните да бият и убиват специални части Беркут бяха победени в крайна сметка от решимостта на украинските граждани, чиито коктейли молотов днес се опитват да превърнат в символ на екстремизма, подменяйки фактите за това кой нажежи обстановката и доведе с действията си 

до кървавата развръзка

Не, не е нацистки повратът в Киев, който в Москва наричат преврат. Каквито и символи да е имало на барикадите, самите барикади и огромното множество от хора, които сумарно взеха участие в протестите, правят бунта срещу корумпираната проруска власт на Янукович напълно автентично народно съпротивително движение за отстояване на потъпканата справедливост.

На февруарските протести в София през 2013-та година имаше доста нацистки символи. Участвал съм в походи през цяла София и около мен беше пълно с младежи, който най-предизвикателно си демонстрираха татуираните свастики на бръснатите черепи. Къде бяха атакистите да се възмутят тогава- бяха между тях! Моя милост направи единствено възможното в тази ситуация: напуснах тази неприемлива компания, за да мога да я опиша за протокола- за да се помни в моменти, като днешния. Атакистите обаче се чувстваха прекрасно между свастиките.

Единственото небългарско знаме,

което гордо и несанкционирано от тълпата се развя на тези протести, беше руското.

На снимката се вижда разкъсан плакат от подписката на Национално движение “Свобода” на 18 юли 2013-та година.

Българи (ю)наци имаше и на летните протести, но този път не им мина номера , както на февруарските шествия, където имаше пълна толерантност към нацистката символика, а атакистите бяха особено горди, че са единствената партия, приета без забележки от протестиращите по софийските улици. На летните протести, където появата на свастики беше немислима и нетърпима провокация, нямаше атакисти- те бяха отсреща, при контрапротестите и свастиките.
Присъствието на нацисти на протестите през февруари 2013-та обаче не прави самите протести преобладаващо нацистки , макар да имаше доста основание да бъдат определяни като такива поне в сектора, в който атакистите маршируваха с щурмовите си униформи и със знамената със стилизираните кръстове, чиито уклон към нацистката идеология не оставя съмнение у никого- включително сред крайнодесните в Европа, като фронта на Мари Льо Пен, които гнусливо прогониха от западноевропейските редици 

българските Путинисти от “Атака”

заради прекалената им ксенофобия!

Така че, другари Путинисти, хващайте си пътя за Москва, щом толкова ви харесва да сте повече руснаци – може и да се от полза на самия Путин като лична охрана в момента, когато неговите сънародници му потърсят сметка защо съсипва икономиката, репутацията и достойнството на нацията!

Но наглостта тъкмо вие да се правите на възмутени от нечий нацизъм, издава във вас нещо повече от слугинаж на чужда кауза: издава елементарната продажност на вождовете ви, които се перчат с луксозен живот, но паразитират върху мизерията на бита мисленето на българите, лутащи се за отговора на въпроса защо им се случва нещастието да са на дъното. Отговорът е пред очите ви и крещи с издути жили и изцъкления поглед на нашите (ю)наци, които се напъват да услужат на Путин с възгласа: „дръжте онези наци”!