Бареков нападна Костов, с клюки брани поста на Борисов

Само часове след като партията на Иван Костов поиска незабавната оставка на премиера Бойко Борисов заради убийството на Тодор Тодоров – Чакъра през 2003, медийните слуги на управляващите реагираха светкавично с контраудар срещу експремиера Костов. 

Килърската задача бе поставена на самоотвержения Бареков. 

Той преповтори в студиото клюкарско интервю с представящия се за шеф на Шесто управление на ДС Димитър Иванов – Гестопото, който през последните месеци е един от най-честите гости на Николай Бареков, компетентен по всички теми. 

Маститият журналист обяви гръмко, че според Гестапото, Костов като премиер искал непрекъснато пари от Илия Павлов и рекетирал бизнеса му. 

Проправителствената телевизия на банкера Цветан Василев изпрати даже специален репортер в офиса на бащата на Илия Павлов Павел Найденов. Така нареченият бай Павел, обаче, беше категоричен, че никога не е чувал сътрудници или хора на Иван Костов да са идвали в офисите на Мултигруп и да са искали пари. 

Митко може да знае за такива история, но аз не съм виждал и не съм чувал за такива неща, потвърди Павел Найденов.

Той обаче припомни, че по времето на Костов групировката била често проверявана и мачкана, и допусна, че атаките може да са били и за рекет, но отново подчерта, че няма такава информация. 

В типичния си селяндурско-дървеняшки стил бившият кадър на Балкантурист бай Павел обяви гръмко, че Костов не трябва да участва повече в политиката, защото не може да бъде полезен за обществото. 

Да си гледа внуците, той може да е само преподавател на малките, заключи “мъдро” бащата на мистър Мулти. 

Секунди след това от студиото на ТВ 7 Бареков обяви: Сред този сериозен и убийствен анализ, какво повече можем да кажем...!

Проблемът е обаче, че послушният Бареков си помисли, че е изпълнил прецизно мократа поръчка срещу Иван Костов. В действителност обаче едва ли ще се намерят трезвомислещи зрители, които да не разберат долната инсинуация. Именно покойният Илия Павлов докара и финансира царя на власт, а по време на правителството му се ползваше с неограничени права. Именно тогава в медиите се лееха и най-тежките атаки срещу Иван Костов като премиер. Но Илия Павлов никога не посочи директно, че е изнудван за пари от лидера на ДСБ. Не трябва да забравяме, че в групировката “Мулти” ченгеджийските прийоми винаги са били на почит, така че, ако е имало опити за рекет от правителството, няма начин как Митьо Гестапото и Илия Павлов да не са ги документирали, и сега да се хвалят с тях.

Истината обаче е съвсем друга. И сега заинтересовани среди се опитват да я подменят с измислени и клюкарски истории, каквито ръси Гестапото. Още след падането на правителството на Любен Беров временният премиер Ренета Инджова обяви, че това е бил кабинет на мафията, ръководен от “Мултигруп”. По-късно и социалистът Жан Виденов не успя да се справи с октопода “Мултигруп”, който искаше да погълне цялата държава. А неофициално се твърди, че отстраняването на Жан Виденов от политиката и на Андрей Луканов от живота са били изпълнени именно по заръка на мистър Мулти. 

Ясно беше за всички, че демократичното правителство на Иван Костов започна да притиска “Мулти” не заради рекет, а заради опитите на Илия Павлов да краде от държавата, да източва предприятия, стоейки на входа и на изхода им, да мултиплицира мутринския подход на работа. Именно заради Илия Павлов, който се водеше началник на Ахмед Доган и определяше кои хора да влизат в депутатските листи на ДПС, бяха замразени и отношенията между  Иван Костов и Сокола.

Днес Бареков ни върна 15 години назад. Ако някои от телевизионните килъри на ТВ 7, както и самият Бареков, тогава от чисто идиалистични подбуди венциславеха Костов и правителството му, сега, след финансова мотивация, явно палачинката се е обърнала. Но премиерът Борисов трябва да бъде нащрек, защото днешните му трубадури могат да се окажат бъдещите му медийни гладиатори, ако падне от власт.