De Profundis: Червената телевизия като политически коректен музей на секса

Елена Йончева и в Музея на секса да попадне с камера, ще намери повод да изругае мръсния капитализъм и ролята му за отвратителното сексуално робство

Под зоркия поглед на др. Путин

Под зоркия поглед на др. Путин

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg 

Наскоро някаква политически коректна журналистка се гмурва да изследва Музея на секса в Ню Йорк и пропищява кански - всички показани там човешки атрибути са бели, с изключение на един само черен член. 
Какво ли предварително си е мечтала, бедната….. 
„След като поразмислих малко, стигнах до извода, че музеят на секса е расистко заведение” – твърди попарената от откритието девойка. 
Чак след като поразмисли…..голямо размисляне ще да е паднало от нейна страна, не малко. Щото то в случай като този и малкото е голямо…..
Ама тя сама си е виновна, де - кой я кара да прави дребнобуржоазната философска грешка да набляга предимно на формата, а не на съдържанието? Толкова посетители са минали досега през прочутия музей и никой не се е оплакал от незначителен факт като цвета на показаните там полови органи, а тя придиря. 

Манията за политическа коректност

 в повечето случаи е твърде досадна работа, казвам ви. Освен когато не е твърде смешна. 
В наше село - аналогичен случай и то още от комунистическо време, когато тъй наречената „политическа коректност” беше на мода само по отношение на славната и любима БКП, чиито пряк наследник е БСП.  
Преди много, много години, в един далечен вестник, една комсомолска секретарка обвини един колега, че с мръсния си език „внася каруцарски дух в редакцията”. 
Това беше обвинение далеч изпреварило своето време и характерните за него скучни клишета – „разказва вицове за другаря Живков” или „задава въпроси, които засягат партийната линия”. 
На всичкото отгоре, човекът не, че не внасяше каруцарски дух – внасяше. Но има хора, които са си просто такива. Класически пример е кръчмарят Паливец, арестуван заради изказването, че мухи засрали портрета на император Франц-Йосиф. 
В интерес на истината, в тогавашния наш редакционен случай имаше много повече от „засиране” на някакъв си портрет, имаше висини на свободното изразяване като това, че „жената е само досаден израстък около…..” – не, не смея дори да карам докрай, защото жена ми ще ме убие с камъни, нищо, че само цитирам.  
Но способни ли са сегашните комунистически журналисти на подобно свободно изразяване – питам се. И докато в главата ми се въртят смешни нови и стари истории за безумни прояви на политическа коректност, опитвам се да надникна и в бъдещето. Ще ми се например да си представя какви политически коректни идеи ще текнат към и без това ошашавената българска публика през екрана на очакваната нова партийна телевизия на БСП, която, както се разбра, ще бъде оглавена от Елена Йончева. 
Няма сега да влизам в теоретични обяснения защо думите

 „партийна” и „телевизия”, поставени една до друга, са пълен нонсенс

В Евангелието на Марк Христос е цитиран да казва: „И ако Сатана е въстанал срещу себе си и се е разделил, той не може да устои, но дошъл му е краят”. А няма как да не се разделиш против себе си, ако от една страна като професионален журналист трябва да следваш принципа на максималната обективност в интерес на цялото общество, а от друга, като политически слуга да служиш на максималната тясно партийна субективност. Няма как това да стане, дори с имиджа на непредвидим журналист, който Елена Йончева се мъчи да си изгради от години.  
Ма чакайте малко - да не вземе таз девойка случайно да изкара по червения телевизор някоя нелицеприятна истина за преврата на 9 септември и руската окупация на България? Да не се изтърве за ролята на БКП-БСП-ДПС-НДСВ-ДС-КГБ-ФСБ-ГРУ и всички техни съдружници за произхода на мизерията и богатството по време на тъй наречения „български преход”, както и за неговия политически провал? Да не изпляска на екран нещо неправилно от гледна точка на руското международно право по темата „Крим е наш, а Украйна, Европа и светът нарушава международните ни права, като си го искат”? 
Защото всичко друго може да се говори и пише в България, но ако се изтърве нещо за истинската истина, свързана с Русия и нейната роля по света и у нас, кранчето на телевизията ще бъде врътнато, гаранция.  
Добре, де, знам, няма такава опасност и финансирането на телевизията на БСП 

ще се одобри от Кремъл

 Да, Йончева понякога е непредвидима, но само в границите на личната си преданост към безумните идеи и националните предателства на собствената си партия.    
Нери, Нери-и-и, голям грях имаш към българската журналистика, дето лансира таз девойка навремето. 
Както стана ясно от цялата нейна журналистическа кариера, тя и в Музея на секса да попадне с камера, ще намери повод да изругае мръсния капитализъм и ролята му за отвратителното сексуално робство, наложено на хората и народите. Плюс че ще намери начин да пробута някоя и друга истина за героичната роля на Русия в спасяването на въпросните поробени. 
Или поне полуистина ще пробута. Защото съм забелязал, че Йончева никога не си служи с откровени лъжи. Имам предвид - дори когато лъже, тя така искрено си вярва, та всъщност не лъже, най-много нещо да съгреши. Но и това не се случва, защото според комунистите съгрешаване е само ако човек си признае грешката, а такова нещо от страна на печен партиен работник никога не се прави.     
Така че, колкото и скъпо нещо да е една телевизия, лидерът на БСП Корнелия Нинова с право смята, че ще може да намери финансиране за този проект. Както стана вече ясно, аз съм на нейна страна и също съм убеден, че ще намери. Така, де, той един Сидеров успя, та Нинова ли ще се провали да получи от Кремъл няколко /десетки?/ милиона на година. 
Е-е-е-х, да не бяхме гонили другаря Гергов от партийното ръководство, той все щеше да отпусне малко червени парички като за начало, но и така ще стане работата. Впрочем, нали знаете какво означава „червени парички”? Това са онзи вид пари, които бизнесмените от БСП са спечелили без нито грам експлоатация на техните работници и при пълно спазване на принципите на социалната справедливост и солидарност, без нито една кражба, измама, данъчна врътка, без нито грам участие в контрабанда, корупция или бизнес-сделка от типа

 „български патриотизъм в руска полза срещу руски рубли”

 Абе, с две думи – това са пари честни и чисти, за които имаш чувството, че са набрани от група прелъстително боси бели, черни и жълти девици в росната утрин на Еньовден…..  
Още по-лесно ще се случи всичко с издръжката на новата червена телевизия обаче, ако за финансирането ѝ се търсят не само другарите от Кремъл, които и без това са в тежко финансово положение, не само най-ярките социалистически представители на честния български бизнес, които изнемогват, защото ГЕРБ овладяха мръсните парични потоци и не ги пускат към чистите хора, но и ако проектът на БСП за новия антикорупционен закон победи проекта на ГЕРБ в парламента. 
Така, де, нали е ясно - за да бъде успешно дадено антикорупционно действие, то трябва да нагази дълбоко в сферата на корупцията, да седне на нейната трапеза, да я опознае отвсякъде, да се увие около нея като бръшлян, да я обгърне и да бръкне дълбоко в пазвата ѝ. Обратното не е вярно – за да има корупция, не е необходима антикорупция, но за да съществува антикорупция….. 
Последното препятствие, което виждам по пътя на новата комунистическа телевизия обаче е най-сериозно – екипът. 
Засега се чува, че от БСП търсят да назначат в телевизията си добри професионалисти, които са и

 лично предани на Партията

 Проблем ще има с това, казвам ви, даже няколко проблема. 
Първо, както вече споменах, специално в журналистическия занаят, професионализмът по принцип е в пълно противоречие с партийната преданост. Второ – комунистическите лъжи и манипулации са скучни и еднотипни, те приличат на твърде лоша реклама за дамски превръзки, ориентирана към мъжката публика, така че скоро ще втръснат дори на онези, които отначало ще ги загледа с някакъв интерес. Трето – различните кланове и кланчета вътре в БСП активно ще се опитват да използват общата телевизия за свои частни цели, което допълнително ще направи замесените в нея журналисти разногледи. И четвърто – опитът показва, че комунистите не можаха дори един прост вестник като „Дума” да превърнат в читав политически проект, какво остава за един толкова сложен организъм като цяла телевизия. 
Всичко това в даден момент ще изненада другарките Нинова и Йончева. Оптимисти сега, тогава те ще се почувстват като в музей на секса с експонати само в червено, но съвсем миниатюрни – политическа коректен жест към горките ненадарени.