Доматът на дисидента, или един домат пролет не прави

Страх  ги е  от това, което казва Босия: В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, деморализация

 

Николай Флоров, Svobodata.com

Николай Колев-Босия бил задържан, след като хвърлил домат по Народното Събрание! Аферим, Пашо, машалла! Намери се един! А аз с нескрита надежда се надявам доматът да е бил гнил.

И какво мислите става? Ами там са го чакали («според софийски медии» - по думите на Кафене.нет) колко мислите полицаи? Цели четиридесет (40), подкрепени от жандармерия!

Да повторим – подкрепени от жандармерия! Ще кажете: страх ги е от дисиденти, както си беше по време на правешкото говедо. Тук доматът, тоест оръжието на дисидента, очевидно е изиграл ролята на бомба, а самият дисидент – на терорист. И понеже Николай Колев-Босия се заканва да хвърли по една такава «бомба» по всички останали институции, «виновни за ужасното състояние на страната и обществото», терорът, който той оказва върху тия институции, явно е постигнал ефекта, който Николай е очаквал, а именно че доматът се е превърнал на бомба.

А сега си представете, че такива бомби ще бъдат хвърлени и към останалите «основни виновници за ужасното състояние на обществото»: председателя на НС, президента, министър-председателя, ВСС и директорите на БНР и БНТ!

Аз изброих шест, значи че ще са му нужни шест бомби, искам да кажа домати. А сега да изчислим колко ще са полицаите, които търпеливо и подготвени ще го чакат пред всяка една от тия институции: 6 по 40 прави 240! И това без да броим жандармерията!

На теб, читателю, и на твоите математически способности ще оставим да изчислиш колко полицаи ще са нужни (без да броим жандармерията), за да се предотвратят десет такива бомби (искам  да кажа домати).   

Картинката да замериш с домат мутрата на Цецка Цачева например, обкръжена от четиридесет (40) полицаи, е перспектива, от която на всеки български революционер може да му заври кръвта и адреналина да му избие през ушите. И понеже това рано или късно ще стане и бомбите (искам да кажа доматите) ще полетят по гореспоменатите институции, господин ЦЦ явно иска да пресече всяка мисъл срещу такава терористична проява. Не че ще я спре – той вече това не може, ако ще да събере цялото си полицейско войнство, но го е страх, както и неговия премиер го е страх: доматът, казано просто, си е избухлива излагация. Представете си един такъв разпльоскан на мутрата на премиера и хванат на кадро от ловки фотографчии! Излагациите станаха много и както се вижда, ще стават още повече, една след друга, гарантирано!

А логиката е проста: страх ги е от домати, страх ги е от излагации, защото ги е страх от това, което казва Босия: «В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин поотделно».

Затова на Босия – поклон! Останалите или да си стягат куфарите, или да го последват с домати в ръка. Да видим дали ЦЦ ще извади достатъчно полицаи да пази институциите (без да се брои жандармерията).