Поръчкови медии свалят Борисов и ГЕРБ от власт

Ласкателите ще бият шута на генерала и свитата му, както направиха с Костов, Царя и Станишев Валентин Симеонов

68,4% от читателите на Faktor.bg смятат, че поръчковите медии са най-силното оръжие за внушения и манипулиране на обществените нагласи в условия на криза и некомпетентно управление.

Така те отговарят на въпрос в актуална анкета на Faktor.bg* : “Как влияят монополът и слугинажът в медиите, върху рейтинга на правителството и министрите?”

15,8% от участниците в анкетата смятат, че поръчковите медии отвращават мислещите хора с фалшиви информации, а доверието към кабинета се срива.

Правителството на Борисов чете само хвалебствия за себе си и вярва, че е велико, непогрешимо и непоклатимо -  са убедени 10.5% от читателите.

Едва 5,3% смятат, че поръчковите медии отклоняват вниманието на обществото от реалните проблеми, създават измислени образи на премиера и министрите. На 100% обаче анкетираните са категорични, че поръчковите медии в България са единствено във вреда на управляващите. 

На същото мнение се оказа и германският посланик Матиас Хьопфнер, който бе цензуриран наскоро от медия на депутата от ДПС Дилян Пеевески и банкера Цветан Василев. Двамата в тандем са окупирали над 60% от родните медии. В тях не може да се прочете и чуе нищо лошо за управлението на ГЕРБ, а премиерът и министрите му се представят като захаросани образи от друга планета.

Медиен шамар на Борисов преди дни нанесе и еврокомисарят по цифровите технологии Нели Крус.

 В нарочно писмо, изпратено до Бойко Борисов на 12 октомври, Крус настоява премиерът да предприеме адекватни мерки и да осигури медиен плурализъм в България.

"Призовавам ви да предприемете адекватни мерки, за да гарантирате на българските граждани, че ще могат да се възползват от разнообразната и плуралистична медийна среда, която заслужават", отбелязва човекът на ЕС.

В България обаче управляващите се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Те още продължават да вярват, че медиите, в които наливат милиони  и ги представят като единствени и непогрешими, ще им спечелят изборите догодина и народната любов. Точно обратното - пропорционално на хвалебствията в поръчковите медии пада доверието към герберите и политиката на Бойко Борисов. Към цялата гротескна картинка можем само да добавим, че някои от лакеите на сегашната власт пееха преди химни и за Костов, и за Царя, и за Станишев. Поръчковите медии просто обичат само победителите и след 9 месеца Борисов ще го разбере много добре. Но тогава днешните му трубадури няма да се сещат за него.

*Анкета  {module [248]}