Сърцето ни ръкоплЕеска на Румен Радев

Получил близо 90 000 лева за предизборната си кампания след изборите. Да си ги харчи!

Румен Радев

Румен Радев

Светослав Пинтев

Мантрата „Санкциите срещу Русия не могат да траят до безкрай“, за пореден път беляза официално посещение в чужбина на човека, който се води български държавен глава. 
Където и да отиде, той настоява само за едно- да се свалят санкциите срещу 
Москва. Няма празно. Те затова и хората не го канят много. Хич не му пука, че това не е основната работа на един български президент, даже напротив. 
Предполагам, че Иво Христов, специален съветник, го е било срам да му каже, че е желателно да говори и за България чат-пат, когато гостува някъде.  
Като един Марк Порций Катон Стари президентът наш би могъл да завършва с цитираното най-горе изречение всяка своя реч, за да е ясно, че то е 

пътеводната звезда на политиката му

 Не, че не е ясно и сега, ама с такава постоянна поанта и съветските другари ще са по-щастливи. А това е най-важното за един президент от този вид.
 Но сега думата ни е за нещо съвсем друго. Докато държавният глава обясняваше на Полша колко добра е станала Москва, лъсна една авангардна негова инициатива, която приветстваме най-горещо. 
Сърцето ни ръкоплЕска на Румен Радев, както изящно се изразяваха поетите от априлското поколение за подвизите на Тато. И подчертаваха , разбира се, ролята на БКП-то, която наистина не трябва да се пропуска. Ето така:
„Моето сърце ръкоплеска
във името на живота.
 Ти, Партийо, си майка на живота“.

Партията винаги е в дъното на нещата, така да знаете. Като богинята-майка…
Президентът Румен Радев е продължил да събира

 пари за кампанията си и след изборите

 Нарушението е установено от Сметната палата, съобщи делово преди дни Нова телевизия.
Финансовата институция е засякла най-много нарушения  в щаба на сегашния президент.
Румен Радев е получил близо 90 000 лева за предизборната си кампания след изборите, твърдят от Нова.
Другите медиите почти не се трогнаха от тази новина. Пари за семки, кой ще се занимава с дреболии. Да не говорим за онези около хиляда лева, които изобщо не са  отчетени.
Няма лошо в президентската инициатива, да ви кажа, даже бихме предложили да продължат да събират 

парички на полза президенту

 Главният трябва да си има фонд „и аз съм човек“, не сте ли съгласни?  Да не би на някой да му хрумне да използва парите за благотворителност например, докато първото семейство бедства. 
Така де, всичко в този живот е с пари. Те са крайно необходими, за да те изберат, но дваж по необходими са след това, защото потребностите на един президент и неговата компания се увеличават многократно.  Поне за държавния глава, подкрепен на изборите от БСП, трябва комунизмът да е настъпил вече. И да е спазен принципът на този най-прогресивен строй в историята на човечеството: „От всекиго според способностите, всекиму според потребностите“. 

За способностите …

Не знам, каквото може да прави човекът, макар да ми се струва, че го прави винаги точно на обратно. Сигурно изпълнява някакъв много сложен лупинг с това заклинание за санкциите.
 Президентското семейство обаче трябва да яде, ако се налага и само трюфели, тежка е президентската корона. Да не говорим, че Деси има нужда от коафьори, гримьори и един куп клакьори, ако трябва да спазим римата. Първата дама да си тежи на мястото. Нали така? 
Не е кой знае какво… Едни 90 бона, даже са смешно малко. Всеки ще ви го каже. В Москва прибират толкова само от семкаджийките на Садовое колцо.
Става ясно и от историята, че жените, които стоят зад великите мъже са там, за да могат да си харчат на воля.

  Прочутата Мадам дьо Помпадур например

Тя е притежавала поне две разкошни резиденции, но непрекъснато купувала замъци с парите на крал Луи Петнадесети, т.е. парите на Франция. Същото, но в по големи мащаби правела и съпругата на наследилия го Луи Шестнадесети, прочутата повече и от него Мария Антоанета, дъщеря на австрийската императрица Мария Терезия. Щерката е по известна у нас като Мария с пастите.
Само колието,  което поръчали от нейно име, струвало цяло графско състояние. Някои изследователи са на мнение, че точно „аферата с колието“  изпратило кралицата на гилотината, въпреки че тя нямала нищо общо с тази работа. Както и не е казвала гладните да ядат пасти като няма хляб, апропо, но кой ти гледа такива подробности във водовъртежа на историята.
Не искам да кажа нищо за подобни действия от страна на простолюдието у нас, разбира се, нито намеквам за загубата от Франция на футбол.
 Просто илюстрирам, че за държавния глава и неговата половинка си трябват средства и не е лошо това да се има предвид от критикарите. 
Едва ли мижавата президентска заплата стига за сносен живот на върха. Не стигат за нищо и 20-те генералски заплати, които са платени на президента при напускане на армията. Има-няма  125 000 лева.
Не мога да кажа на Деси като пиарка на ВВС, назначена от генерала на втори щат с допълнително възнаграждение, какво и се полага,       но и то в никакъв случай не стига. 
Основното е отново да тръгнем по пътя на Катон Стари: „Санкциите срещу Русия не могат да траят до безкрай“