Ще реве ли БСП с кървави сълзи, ако Путин постигне целите си у нас

Смърди на Костинброд-2

Светослав Пинтев 

Мирише ли ви на Костинборд-2? По-мащабен, по-брутален, по-завоалиран, този път  със специалното участие на президентската институция вместо с това на ненужния вече никому титан на мисълта Николай Бареков. А май и на висши магистрати, на ДАНС, колкото и парадоксално да звучи това. 
Направо смърди на Костинброд-2.
От Агенцията бодро докладваха, че може да има резултати от възложената им преди ден проверка още 

до края на седмицата

Жива да не бях, както казва една дама от ромската общност, която обикаля махалата ни и гледа на ръка.
Според експерти такова разследване изисква месеци, дори години. Но е неистов зор резултатите да излязат преди евроизборите, та явно ще трябва да се извадят складираните за черни дни компромати.
„Да си мислим, че с български инициативи на прокуратура, на ДАНС, ако щете и законодателни, можем да повлияем върху съхранението на банковата тайна от държави, които са офшорни зони, е доста наивно и по детски забавно“, каза експерт пред БНР. Това не попречи пред журналисти председателят на ДАНС Димитър Георгиев да обяви 

бойна готовност

 „за отговор в най-кратки срокове, като е възможно това да стане още до края на седмицата, на искането на главния прокурор Сотир Цацаров агенцията да предостави цялата налична информация (включително и от финансовото разузнаване) относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.”
Мддда, това няма да попречи компроматите да се извадят от склада.
Такова разследване е до болка нужно, но сега то несъмнено се прави с политическа цел. И всичко е чудесно организирано.
Ставащото никак не е чудно, нали действащите лица от Костинброд  получиха сладки длъжности, а не сурови наказания. И виновниците за това сега ще си изпатят.
Та ние живеем в страна, в която Партията, раздала икономиката й на отговорни другари излиза на борба със статуквото. 
 Не е тайна, че основно сили извън България могат да активират единен залп на тежка артилерия у нас. Дали го правят? Това 

ще разберем след време…

Дано да не е твърде късно.
Ще започна по-отдалеч…
Кризата с попадането на замърсен петрол в международния тръбопровод "Дружба" ще струва на Русия около 3 млрд. долара обезщетения за причинени щети и загуби. Най-малко. ..
Кремъл обвини за замърсяването не себе си, а диверсанти, както разбрахме от опозиционните медии в страната. 
За руската пропаганда в Украйна управлява фашистка хунта, нищо, че новоизбраният президент и премиера са евреи. 
„Хунтата организира честни избори, дори ги загуби. Това мирише на провокация срещу Русия”, отбеляза саркастично журналистът Александър Невзоров, който буквално се гаври с пропагандистите. 
За Кремъл е важно, че много хора им се връзват на безумията, дори изпадат в патриотична истерия, макар че и тези маниаци силно намаляват. Същото е при нашите им поклонници.
Начинът на мислене на руските власти и пропагандата им, смесила гьобелските и ждановските методи, удивително напомнят на 

стратегията на БСП за евроизборите

 И не само на тях, разбира се.  Всеки път, когато  властта им изглежда на една ръка разстояние.
„Ако българите не се мобилизират да гласуват на европейските избори, те може да се окажат последните”, разправя в ефира на БНТ кандидатът за евродепутат от гражданската квота на "БСП за България" Иво Христов. Същият, който доскоро пишеше 

речите на президента 

 Не съм сигурен, че още не ги пише той.
Особено, ако съдя по откровено предизборното изказване на държавния глава в Асеновград, което е точно в стилистиката на Иво Христов, сочен като един от организаторите на менте-протестите през 2013 г., между другото. Което също е много интересна тема.
Какво му пречи на  Иво Христов да съчинява речите на държавния глава докато другите кандидати за евродепутати държат речи  как ще сменят статуквото и ще борят корупцията, откърмена от Партията-майка, после да ги изпраща в президентството. Все ще се намери кой да отвори съобщенията.
Безкрайно наглото му  държание в студиото на „Още от деня” на БНТ навежда на мисли, че имаме пред себе си човек, който страда от 

Наполеонов комплекс

Така психолозите наричат състоянието, при което мъжът изпитва т.нар. "дефицит на бруталност". Компенсирането на това усещане е за сметка на проявата на крайно агресивно поведение. А да  излезеш от президентството като началник на кабинета на държавния глава и да   имаш Наполеонов комплекс….Това е доста странно. Такъв се полага повече на президента, нали така?  Не, че го няма и при него, но Иво го демонстрира по-отчетливо. Не можех да повярвам на „ушите си”, гледайки го в „Още от деня”. Говореше с водещата, негова колежка, като фюрер с издънил се геносе от партията му. Имаше нещо крайно зловещо в тази сцена.. 
 По едно време се зачудих дали Иво не е 

шефът на президента

И  с него ли е бил толкова безпардонен? Да кажем, предавайки указанията на генерал Решетников. Само гадая, разбира се, но някои неща се усещат в манталитета на хората.
 Този неприкрит стремеж за грабване на властта на всяка цена, с всякакви средства при червените се превръща в 

болшевишки бяс 
.
В това отношение Румен Радев, Иво Христов и Корнелия Нинова изключително много си приличат.   
Няма да се учудя никак, ако на Иво  страшно му са иска това да бъдат последните истински избори и БСП да започне да налага властта си със свиреп терор, както е свикнала. И както прави нейният бог Владимир Владимирович Путин. Сега и руски интернет щял да прави, за да изолира страната си от останалия свят. 
  Борбата на червените и на президента Радев путиновото царство да настане и на нашата земя може да им донесе кървави сълзи, апропо. Гледах едно филмче на опозиционни руски медии как атаманът на кримските казаци, помогнал на Кремъл при анексията на Крим, за което получи цели два медала, сега вие на умряло от стъпването на Путиновата държава на полуострова. Крадливите приятели на руския президент му взели бизнеса, както и този на всичките си по-заможни помагачи. След протеста, който организирал го затворили. „Руснакът в Украйна спокойно можеше да прави бизнес и да печели, сега всичко отива при шайката на единоросите”, реве атаманът. А 

добрутро, атамане 

Добре дошъл в Руската федерация.
 Половин дузина местни помагачи на Путин се каят горещо, че  Кремъл е присвоил всичко, че в земята им  вместо да се развива туризъм, се превръща в огромна военна база, че там моментално е допълзяла мизерията, обхванала Русия.  
Късно е либе за китка, както казва мъдрият български народ. Да не говорим за обикновените хора, които плачат пред камерите, че непрекъснато им скубят пари, битието им се е превърнало в неописуем кошмар, дори храната вече не става за ядене. Кучетата и котките даже не я искат.  
Та и БСП може да реве с кървави сълзи, ако Путин постигне целите си у нас. Да си знаят.