Станишев обяви гражданска война на няколко милиона българи

Извинението към турците и мюсюлманите  е като целувката на Юда, а не честната изповед на каещ се престъпник

 Сергей Станишев си заработи приза за най-нагъл политик на всички времена. Кражбите на изборна победа, манипулациите на гласоподаватели, превръщането на БСП в семейно-приятелско-корпоративна организация и узаконяването на корупцията чрез политиката са нищо в сравнение с гражданската война, която червеният вожд обяви открито и цинично на няколко милиона българи.

 Гаврата със съдбите и паметта на  поколения живи и мъртви сънародници се разигра по време на така наречения исторически митинг на БСП и ДПС в София, но незабелязано мина през медиите и анализите на политиците. 

Под мотото „Да на свободата, не на омразата” етнокомунистическата коалиция водена от Станишев и Местан постави нова разделителна линия, насади още ненавист в нацията.  След 24 години мълчание лидерът на столетницата се извини на турците и мюсюлманите за проведения от комунистите Възродителен процес и насилствено сменените им имена. Едва ли някой е повярвал на това фалшиво покаяние на Станишев. То напомня повече за

целувката на Юда,

отколкото за честна изповед на каещ се престъпник. За всички е ясно, че истинското извинение за това престъпление ще има стойност, само когато приключи обективно съдебното дело за Възродителния процес. То се влачи вече 24 години и на няколко пъти виси под угрозата да бъде прекратено поради давност. 29 години след насилственото преименуване на турците и мюсюлманите няма нито един осъден и наказан за убитите жертви на съпротивата през 1984-1985 г, за побоищата, изтезанията на непокорните, за изпратените без съд и присъда по лагери и затвори, за изгонените от България, за хиляди разбити семейства и съдби.

 Сергей Станишев вече трета петилетка е лидер на левицата, но не  е предприел нито един политически акт, с който да поиска прокуратурата и съдът да решат това позорно дело в името на справедливостта. Повече от ясно е, че БСП няма интерес това да се случи, защото възродителите и палачите са в техните редици  все още живи и здравни и чакат партията майка да продължава да ги пази. 

Бившият главен прокурор Борис Велчев съвсем не криеше, че докато е жив последният комунистически премиер Георги Атанасов не искат да размирисват това дело и да вадят виновници. Азбучна истина е, че ДПС има  много голям интерес това брадясало в архивите на прокуратурата производство да отиде в коша и никога да не види реализация, защото в редовете и висшето ръководство на етническата партия е също пълно с възродители и доносници на ДС, които усърдно обслужваха режима на Живков и сами доказваха родовия си български корен. 

Но големият грях на Станишев,

афиширан на този митинг се крие не в лицемерното извинение към турците, което трябваше да направят още преди 24 години, а във факта, че умишлено и демонстративно забрави или пропусна да се извини и на милиони българи, които 45 години също бяха убивани, преследвани и унищожавани физически и морално, съпротивлявайки се на комунистическата идеология. По лагерите и по затворите на Живков турци и българи гниеха заедно. Но лидерът на европейските социалисти нагло раздели нацията на „добри” и „лоши” и призна страданията само на едните. 

24 години БСП, която наследи БКП, отказва да се извини за репресиите на жертвите и наследниците им, да признае вината си, да отиде по лобните им места и да поднесе цветя и да поиска прошка. На митинга в събота Станишев демонстративно поднесе извинения само на една част от жертвите, която сега е гръбнакът на управляващата коалиция и от която се крепи властта му. Направи го единствено заради пустия интерес, но пропусна да поиска прошка от много по-огромната част от българите, защото за него те си остават непримирими врагове и не заслужават извинение. 

Такава позиция на национален лидер може да бъде приета само като заявка за гражданска война. Съветският граждани Димитриевич просто ясно показа, че мрази българите, които не са червени, но и турците и мюсюлманите, които не са роби в ДПС. 

Митингът се оказа тежък провал и за лидера на ДПС Лютви Местан. Ако Местан беше истински демократ, а не самовлюбена мъжка секретарка на Боянския  паша, можеше да обяви, че приема извинението на Станишев, но от името на всички българи, пострадали от комунизма. Но Местан не реагира така, защото всъщност не е от жертвите на този процес. Агент Павел е част от репресивната машина, която смаза турците. Той си прилича със Станишев и по това, че дълбоко в себе си мрази и се гнуси от обикновенните турци. Просто един палач се извини на друг палач.

Местан също не обича и „лошите” българи

А кои са „лошите”? Те не искат да са в Евразийския съюз, а в Европа, не искат Москва и българските й слуги да ги заробват като крепостни с проекти  „Белене” и „Южен поток”, искат енергийна независимост, искат националното им достойнство да се вее като знаме над преклонението пред чужди господари, искат памет за миналото и бъдеще за децата си без олигарси и мафия.

България вече е в състояние на студена гражданска война. Всяка провокация може да се превърне в детонатор, но когато бурето с барут гръмне, сред жертвите няма да са само децата на „лошите”, а Станишев и Местан забравят тази  зловеща реалност.