Станишев призна, че СПИН-ът е наследствен

В столетната партия идеологията на БКП се предава по наследствен път, а червените капитали по полов

 

Пламен Марков

Лидерът на БСП Сергей Станишев призна, че и той е болен от СПИН, защото наистина в неговата партията членството се предавало по наследство като коварната болест.

Баща ми е бил в тази партия, рискувал е живата си, и сега аз, ако не съм лицемер, къде да бъда, попита риторично от студиото на bТВ червеният лидер. 

Той бе категоричен, че в своята същност и смисъл скандалните изявления на Антон Кутев по темата били верни. Така

шефът защити първия си ибрикчия,

както червената Татяна Дончева, нарече преди време Антон Кутев.

С изявлението си обаче водачът на опозицията срещу ГЕРБ отвори нов скандал, който не трябва да бъде пропускан от мислещите хора в тази държава, но и от другарите му в ПЕС, които само след броени дни смятат да го избират по служебен път за лидер на европейските социалисти.

Бащата на Сергей е бил комунист, виден функционер на тази партия в най-черния й и тоталитарен период – управлението на Тодор Живков. По пътя на диалектиката, щом Димитър Станишев е бил такъв, а партийната обвързаност се предава по наследство, то излиза, че и малкият Сергей си е чист комунист и само лъже и заблуждава, че е социалдемократ. 

Лидерът на БСП извърши и втора манипулация – обяви, че баща му е членувал в неговата партия, която имала 120-годишна история БСП, реално е създадена пролетта на 1990 г., първите месеци след падането на комунизма. Така малкият Станишев потвърди съмненията на обществото, че са проформа социалисти, а в действителност  са си автентични комунисти - болшевики. Няма друг вариант хем да са на повече от 100 години, хем да са били винаги социалисти. Сталин и Брежнев нямаше да оставят, даже на сън и перушинка от социал-демократическите им мераци, но те никога са ги нямали. Освен това ясно е, че поне през периода 1944-1989 г. в България официално са съществували БКП, която по конституция е имала ръководна роля в страната и безгласният  й сателит БЗНС, който е изпълнявал нейната политика. Ако е имало някаква друга социалистическа партия, то значи, че е била в дълбока нелегалност и конспиративност, а таткото на Сергей е членувал и лапал постове хем в управляващата 45 година, хем във виртуалната нелегална партия. Просто няма как всичко това да е истина – малкият Станишев и другарите му 23 години така са се

омазали в лъжи и мимикриране,

а съзнанието им е така раздвоено, че все по-често те самите не могат да обяснят точно  какви са и от кога са. А това си е също болестно състояние.

Лидерът на БСП изрече и трета скандална позиция – баща му рискувал живота си за идеите на тази партия??? Да разсъждаваме кога точно е проявен този патетичен риск. В живота на Димитър Станишев е имало два явни  и реални рискови момента – първият, когато е партизанин в митологизирания “Чавдар”, и когато е можел да бъде убит или ранен по време на терористичните акции, които са провеждали шумкарите срещу законната конституционна власт в държавата. Тогава е имало риск за него и да бъде заловен, и съден като разбойник, извън законите на държавата и тръгнал по пътя на терора да осъществява идеалите си. Вторият рисков период за Димитър Станишев е непосредствено след 10-и ноември 1989 година. С идването на демокрацията той можеше и трябваше да бъде арестуван и съден като висш функционер на БКП за извращенията спрямо народа по времето на комунизма. Но таткото на сегашния лидер излезе хитрец, разграничи се от сатрапа Живков и мина на страната на чистите червени ангели. От друга страна, създаващата се тогава млада опозиция, в лицето на СДС бе пълна с подставени лица – ченгета, агенти на БКП, които по сценарий трябваше да сатанизират една група около Живков, а другите тарикати другари да останат в бяло и днеска да ни учат на морал. И така -  до тук с рисковете за другаря Димитър Станишев. През другите 45 години те се изразяваха в това какъв по-висок пост да заеме в БКП и в държавата, дали жена му да готви и да пазарува сама, или да им носят с канчета храна от ресторант “Рила”, дали да се лекуват при някой фелдшер с хинин и аналгин, или в Правителствена болница, където им изписват лекарства от чужбина. Голям риск е било и дали да си купят Волга с предимство или лошият Живков да им разреши да се возят на западна кола от Кореком. Привилегиите по времето на комунизма, с които се е ползвал и сегашния лидер на БСП, са си наистина голям риск, за който днес си струва да се биеш в гърдите. 

Малкият Станишев обаче забравя, че това, за което е рискувал баща му – комунизмът, днес е отречен и отхвърлен от цивилизования свят, от ЕС и даже от българския парламент, в който участва и той. Така че разбираемо е, че другаря Станишев не иска да бъде подлец към баща си, но трябва да е наясно, че тогава е

подлец към обществото,

което лъже и заблуждава.  Във фундаменталните си изявления Сергей Станишев не дава отговор на друг по-важен въпрос, който мъчи обществото – ако партийното членство се предава по наследство като СПИН, то как се предават червените милиони??? Сигурно също като СПИН, защото няма обяснение как дядовците и бащите  на 9 септември дойдоха като бедни пролетарски въшки, а днес децата и внуците им са милионери и притежават икономиката на България. Ако проследим пък и как се осъществява чифтосването на червения капитал, то няма съмнение, че в БСП, освен по наследство, СПИН се предава през последните 23 години и по полов път.

След всички тези приказки, породени от налудничавите изявления на Станишев, разбираемо е защо и Георги Първанов и Румен Петков продължават да имат яки позиции в БСП, а и защо Борисов и ГЕРБ ще спечелят втори мандат. Странното е, че  и социалдемократите в Брюксел се държат като дрогирани. 

Ало, Брюксел, събудете се, пускате вълк, а не зайче в кошарата. Ще ви лепнат СПИН/БКП от България, а после разправяйте по света, че сте девствени.