Мощна ликвидация на руски окупатори в стратегичски важния Токмак

Руският щаб е заседавал на територията на детска градина

Иван Федоров

Иван Федоров

Два поредни дни в окупирания Токмак продължава свръхмощната ликвидация на врага, заяви легитимният кмет на Мелитопол Иван Федоров, цитиран от Униан.

"Два дни поред в Токмак се осъществява свръхмощна ликвидация на врага. Вече са известни подробности за станалото на 28 този месец. И виждаме, че е бил унищожен цял щаб на врага. По-точно по време на съвещание, което се е провеждало в щаба, е избухнал взрыв, най-малко 14 души са загинали, от които повечето са офицери," – отбелязва Федоров.

По думите му, врагът за пореден път се е опитал да използва цивилни като прикритие, затова заседанието на щаба се е провеждало на територията на детска градина. По време на заседанието руските офицери са обсъждали действията по Запорожкото направление на фронта.

"Взривовете са продължили и вчера на територията на временно окупирания фронтови Токмак. Също и в околностите, именно там, където е разположен врагът и където е концентрирал военната си техника и пушечното си месо. Затова на Запорожкото направление и във фронтовите градове ликвидацията на врага продължава. Тя продължава и в градовете, които врагът нарича дълбок тил – като Мелитопол или временно окупирания Бердянск. През тази седмица там - в Мелитопол и в Бердянск, имаше взривове. Но сега се уточнява какво точно и "горяло" в тези градове." - разказва Федоров.

Превод Faktor.bg