Московско безсрамие повя в СОС, но европейски циклон издуха мерзкия им напън - ще имаме алея „Героите на Украйна“ и площад „Борис Немцов“

Със 7:4 гласа общинската комисия отхвърли грубата намеса на областния слави-трифонов управител

Злополучният областен управител на София

Злополучният областен управител на София

Веселин Димитров

Днес сутринта Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие прегласува решението на СОС да почете героите на Украйна и Борис Немцов с улица и площад около руското посолство и да издигне украинското знаме наред с националния флаг и другите знамена пред фасадата на общински сгради.
Заседанието на комисията протече доста бурно, с реплики и нападки от страна на червените и червенеещите столични съветници срещу европейското решение на Столичния общински съвет. Партията на Копейкин, популярна вече като „Израждане“ бе докарала двайсетина лумпен-пролетарии, които крещяха под общинските прозорци „Оставка!“, без да конкретизират чия или чии оставки искат в момента.

sos_zasedanie.jpg

Заседанието в комисията

Областният управител на София-град Иван Кючуков, използван за маша от БСП, бе видимо притеснен и само заяви, че заповедта, с която отменя решението на Столичния съвет, била юридически „прецизна“ и не се нуждаела от допълнителна аргументация. 

Автомонтьорът Кючуков

 призова разискванията да бъдат чисто правни, без да бъдат  подвеждани под „политически знаменатели“.
Призивът му увисна, защото изказалите се съветници обориха опита на слави-трифоновия чиновник да се измъкне от истинските политически подбуди за решението си. Представителите на ГЕРБ и на ДБ посочиха правната и моралната несъстоятелност на „прецизните“ агументи на наскоро назначения правителствен чиновник. 
Цялата „прецизност“ на юридическите корифеи от областната администрация се изчерпва с формулировката: „допуснати са съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет“. 
Биологичната и професионалната биография на индивида Иван Кючуков се изчерпват с изречението: „Машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване“.

sos_vazrajdane.jpg

Скромния протест на "Възраждане"

Веднага направи впечатление неофициалната тройна коалиция, в която действат и в парламента, и в СОС представителите на БСП, „Има такъв народ“ и „Израждане“. Червеният съветник Калоян Паргов бе поел шефство над корифея на следпродажбеното обслужване Кючуков и буквално му подаваше реплики като театрален суфльор, заяждаше се с противниците му, поясняваше какво е казал и какво би могъл да каже подопечният му правителствен чиновник.
Путинистките представители от БСП бяха докарали нещо като „тежка“ артилерия в лицето на юристките Милка Христова и Дияна Тонова. Очевидно, двете червени дами предварително бяха работили с областната администрация, след като техните доводи напълно се покриваха с юридическата „експертиза“ на областния управител. Другарките Христова и Тонова се опитаха да изпитват колегите си от другите политически сили, да се позовават на липсата на дебати и избирателно да цитират становището на Комисията по устройство на територията, която също подкрепи повторното гласуване на трите решения в сесия на СОС. 

След като бяха активирали и въоръжили с „юридически“ аргументи областния управител, сега 

агентите за влияние на БСП и на Путин искаха да чуят стойностни възражения

 от опонентите си. А др. Паргов откровено призова въпросът да бъде отложен.

Олекнали на политическо и на морално равнище, московските левичари настояваха да бъде обсъждана само юридическата страна на въпроса, сякаш СОС е търговско дружество или юридическа кантора и общочовешките и общоевропейски проблеми, болки и стремежи напълно отсъстват от разпоредбите и духа Столичната община. Сякаш става дума за преместване на тротоар или регулация на частен имот вместо за жизнено важни за страната ни и за света политически въпроси.

От името на гостите някакъв странен субект, известен като „гражданина Петров“ взе думата, за да нарече общинските съветници „шмекери“, „дребни тарикати“ и

 да ги заплаши със Страшния съд

 и неминуемата разплата на идните поколения.
Разумни и балансирани становища предложиха съветници като заместник-председателят на комисията Борислав Бориславов (ГЕРБ), Грета Стефанова (ДБ) и Веселин Калановски (ДБ), но червените другари и съюзниците им си знаеха своето. Разбрали, че ще загубят при гласуването, те 

дружно се изнесоха от залата, 

като използваха за повод острото изказване на съпредседателя на Атлантическия съвет на България Димитрин Вичев, който откровено им съобщи какво мисли за тях и за пропутинската им политика и ги прикани да си стягат куфарите за Москва и Сибир.

Накрая като за капак нахален депутат от „Израждане“ нахока столичните общински съветници, че се занимавали с „геополитика“, вместо да се грижат за асфалтирането, озеленяването и столичния транспорт.

При гласуването със седем на четири гласа постоянната комисия реши трите точки, обявени за незаконосъобразни от областния управител, да бъдат прегласувани на следващата сесия на СОС.
На раздяла ядосаният Калоян Паргов  заплаши опонентите си с бъдещето, което скро щяло да покаже кой колко струва.
Пред сградата на Столичната община с увиснали байраци стояха маргиналите от „Израждане“. Чакаха си надницата и ги мързеше ги дори да викат.