Москва: България не предприема мерки срещу вандализма към паметниците на съветските войни-освободители

Настойчиво призоваваме ръководството на България да попречи на инцидентите с вандализъм срещу паметника на Съветската армия

 Властите в България не предприемат ефективни мерки за предотвратяване на актовете на вандализъм по отношение на паметниците на съветските войни-освободители. Това заяви по време на брифинг говорителят на министерството на външните работи на„Настойчиво призоваваме ръководството на България да попречи на инцидентите с вандализъм срещу паметника, цитирана от ТАСС.
„В нощта на 4 октомври е бил извършен пореден акт на осквернение на паметника на съветските войни в София“, отбеляза Захарова. „Настойчиво призоваваме ръководството на България да попречи на инцидентите с вандализъм срещу паметника в последно време и да гарантира неговата сигурност в съответствие с руско-българските споразумения“, цитира "Фокус".
„Нужно е да констатираме, че българската страна така и не предприема ефективни мерки за недопускането на подигравките с паметника на съветските войни, които са дали живота си за спасението на човечеството от нацизма“, подчерта тя.