Москва отново нападна Вашингтон: САЩ нямат желание за политическо решение за Украйна

Съдбата на украинския народ не вълнува американците, нагло заяви руският посланик във Вашингтон

Анатолий Антонов

Анатолий Антонов

Всички неотдавнашни действия на САЩ, включително решението за отпускане на нов пакет военна помощ за Киев, който ще включва американски бойни машини на пехотата Брадли, показват директно липсата на желание у Вашингтон за намиране на политическо решение за Украйна.

Това заяви пред журналисти руският посланик в САЩ Анатолий Антонов. „Дори едностранното прекратяване на огъня, обявено от нас на Коледа, тук се нарича "опит за глътка въздух", предаде БНР.

Всичко това означава, че Вашингтон е решен да се бие с нас „до последния украинец“, а съдбата на народа на Украйна изобщо не вълнува американците“, каза руският дипломат.

Според него решението на американската администрация да прехвърли бойни машини "Брадли" в Киев "е потвърждение, че Съединените щати няма да се вслушат в многократните призиви на руската страна да вземат предвид възможните последици от такава опасна линия на поведение".

Според Антонов най-накрая трябва да стане очевидно за цялата световна общност, че от 2014 г. Съединените щати са отприщили истинска опосредствана война с Русия, подкрепяйки нацистките престъпници в Киев.

Не може да се говори за никакъв "отбранителен характер" на прехвърлените оръжия от дълго време, каза посланикът.

Според него с действията си американската администрация "само подтиква украинските радикали към нови ужасни дела", а с всяка нова доставка на оръжия от САЩ "те чувстват все по-голяма безнаказаност" и "с особен цинизъм продължават да убиват цивилни в Донбас, Запорожка и Херсонска област на Руската федерация", добави Анатолий Антонов.