МВР подозира, че има и други замесени в бруталното убийство в София

Живко Коцев: снимка: БГНЕС

Живко Коцев: снимка: БГНЕС

Има подозрение, че в жестокото убийството на Пейо Пеев миналата седмица в София има и други замесени хора. Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев пред БНТ. Той не пожела да даде повече подробности, но пък посочи, че вече има образувано досъдебно производство за лично укривателство.

За убийството са обвинени тъщата и съпругата на Пеев. Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са умъртвили мъжа чрез удушаване. Вероятно сега Коцев говори за двама мъже, за които още в самото начало се появи информация, че са помагали на двете жени в опита за прикриване на престъплението.

"Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление", каза главният секретар на МВР.

Една от обвинените за жестокото убийство в София е служител на МВнР, дългогодишeн дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд, е тъщата, която бе задържана за жестокото убийство на своя зет в София, съобщиха БНТ и Би Ти Ви.

Според първоначалните данни мотив за престъплението е спор за родителски права. Пеев и съпругата му имат едно дете на 6 години, а преди 4 месеца жената ражда още едно, за което обаче друг мъж - бивш депутат, претендира, че е баща.

След задържането на жените, съд остави за постоянно в ареста тъщата, а пусна под домашен арест съпругата, за да се грижи за децата.

"Вече има заповед на директора на Дирекция "Социално подпомагане" на базата на доклад на отдел "Закрила на детето" спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо", каза Коцев. Затова според него се очаква прокуратурата да поиска постоянно "задържане под стража" и за съпругата, и тя да бъде върната в ареста.

"Иззет е и видеозапис, който не е лицеприятен, в рамките на около 3 минути", заяви още гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР.