МВР показа видео от екстрадацията на Маринела Арабаджиева (Видео)

Днес, с полет от Мадрид, бе осъществено предаването на Маринела Арабаджиева. Тя бе обявена за международно издирване в Шенгенска информационна система от 31.08.2018 г. въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Специализираната прокуратура, за участие в организирана престъпна група, укриване на данъци в особено големи размери и пране на пари. Това съобщиха от МВР. 

По-рано днес се разбра, че самолетът, с който тя бе върната в България, закъснява. Въпреки това малко след 17:10 часа Маринела кацна на българска земя. В резултат на проведените действия на българските и испанските полицейски структури, както и своевременния обмен на информацията чрез бюрата „СИРЕНЕ“ на България и Испания, българката и съпругът й бяха задържани от испанската полиция в Барселона на 07.03.2019 г.

Четете още новини от България и света!

Предаването на Маринела Арабаджиева е реализирано на основание влязло в сила решение на компетентния съд в Кралство Испания,  с което се допуска изпълнението на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест.