На площада в Москва хиляди скандират: Искаме социализъм, искаме социална справедливост!

По думите на лидера на РКП Генадий Зюганов "англосаксонците обявиха война на нашата страна"

снимка: БГНЕС/ЕРА

снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската комунистическа партия, нейните градски и регионални комитети, както и организации на лявото народно патриотично движение проведоха митинг на Театралния площад в Москва по случай Международния ден на труда, съобщава РИА Новости. Генадий Зюганов, ръководител на фракцията на Комунистическата партия в Държавната дума, бе основен говорител на митинга.

"Честит Ден на единството на всички работници по света за тяхното достойнство и права.... Това, което обединява хората на труда повече от всичко друго, е мирът и собствената им работа. Но днес няма достойна работа, няма реално заплащане, а още по-малко мир. За първи път англосаксонците обявиха война на нашата страна", обърна се Зюганов към протестиращите.

И няма как да не му повярват, защото тези хора не чуват нищо друго, освен това, което им говори кремълската пропагандна машина, представяйки агресията на Русия по най-превратния начин, обвинявайки Запада и Киев, че са виновни за "специалната военна операция", което се извършва сега в Украйна. Не случайно присъстващите на площада държат червени знамена, плакати с лозунги "За нов социализъм" и "За социална справедливост" и портрети на Ленин и Сталин, които са откровен израз на носталгия по времето на СССР.

Сред присъстващите са и други комунистическите депутати като Дмитрий Новиков, Николай Кашин, Юрий Афонин, Нина Останина, Казбек Тайсаев и Александър Юшченко, както и други членове на партията.

Освен КПРФ в събитието участваха Ленинският комунистически младежки съюз, обществени организации на лявото народно патриотично движение Съюз на съветските офицери, В подкрепа на армията, Деца на войната, Руска лада, Общоруски женски съюз "Надежда на Русия", Ляв фронт, За нов социализъм, изброява още агенция Новости.

Международният видеообмен откроява церемония по полагане на цветя пред Вечния огън в мемориала в Парка на победата по време на Международния ден на труда от страна на участници във Всерусийско автомобилно рали. Общоруското автомобилно рали е организирано от Федерацията на независимите профсъюзи на Русия в знак на подкрепа на руската армия, то стартира на 12 април 2022 г. във Владивосток и ще завърши на 09 май 2022 г. във Волгоград.