Надежда Йорданова: ДБ ще се съобрази с това, което се оформи като мнозинство в НС

Тя отказа да коментира как раздорът между ПП и ИТН ще се отрази върху продължителността на живота на НС

Надежда Йорданова

Надежда Йорданова

Правосъдният министър Надежда Йорданова отказа да коментира как напрежението между "Продължаваме промяната" (ПП) и "Има такъв народ" (ИТН) ще се отрази на продължителността на живота на Народното събрание, предаде БНР.

"Позицията на "Демократична България" (ДБ) винаги е била ясна - едно управление е възможно, само ако има ясно мнозинство", каза Йорданова.

Отказът на Йорданова да коментира отношенията между ПП и ИТН беше и заради факта, че "Демократична България" в рамките на четворната коалиция имаше собствено споразумение с "Продължаваме промяната".

Каза обаче, че партията ще се съобрази с това, което ще се оформи като мнозинство, и с начина, по който ще се дава подкрепа от някого в Народното събрание.

Самата тя имала работен график, разписан до края на годината, и смята да го следва.

Надежда Йорданова разкритикува обаче практиката да се правят персонални промени преди структурните, имайки предвид днешното решение на антикорупционната комисия в парламента да открие процедурата за избор на наследник на Сотир Цацаров.

Това се случва в ситуация на внесен законопроект за промени в Закона за противодействие на корупцията, който предстои да бъде разгледан в парламента.

По отношение на този законопроект, зад който стоят подписите само на "Продължаваме промяната", Надежда Йорданова каза, че "Демократична България" има редица предложения. Тя ще ги направи между първо и второ четене, ако законът тръгне по парламентарната процедура.