Надежда Йорданова: Утре в парламента ще преразгледаме гостуването на Митрофанова на депутатската клетва

Надежда Йорданова, снимка: БГНЕС

Надежда Йорданова, снимка: БГНЕС

"Традиционно, преди първото заседание на парламента се организира среща с всички политически сили. На тази нормална процедура беше представена Елеонора Митрофанова като гост. От ДБ остро възразихме тя да бъде поканена на клетвата на народните представители, защото е от държава агресор. Подкрепиха ни единствено и незабавно колегите от "Продължаваме промяната". От ГЕРБ и ДПС имаше мълчание. Тук не става въпрос за протокол. Искаме първото заседание да не се превръща в театър и в цирк. Получихме покана за нова среща утре за преразглеждане на гостите в парламента". Това заяви пред БТВ бившият правен министър Надежда Йорданова. 

"Много е тревожно поведението на ГЕРБ. За 24 часа виждаме различно говорене от нейни различни представители. Очаквам те утре да имат последователна позиция", каза още Йорданова. 

"Още в предизборната кампания ДБ заяви, че ще представи проекти за 25 мерки, за да може България да премине през кризата. Те са в 6 области, сред които бизнес, икономика и правосъдие. Няма да предлагаме промени в закони, а мерки. Ще искаме и въоръжаване на Украйна. В момента тези мерки се печатат. Виждам положителни страни в законопроекта на Крум Зарков, но има и притеснителни страни. ДБ с уважение се отнася към медиаторите, които посочи Бойко Борисов за преговори. Трябва обаче да се разговаря с хора, които имат политически мандат и ясни предложения. Ние ясно заявихме, че няма да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ", коментира Йорданова.