Нарушения в две лечебни заведения по случая "Даная"

Изпълнителна агенция „Медицински надзор" констатира нарушения в две лечебни заведения по случая със смъртта на 15-годишната Даная, предаде БГНЕС.

Нарушение в две лечебни заведения са констатирани от изпълнителна агенция „Медицински надзор“ във връзка със смъртта на 15-годишната Даная.

„Проверяващият екип е констатирал нарушение в две от лечебните заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт. Не са спазени разписаните правила в Наредба № 4 от 4 март 2009 г. за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, контролът, по която се осъществява от други органи, с оглед на което сме ги сезирали за вземане на отношение по компетентност“, заявяват от агенцията.

За резултатите от проверката са информирани министърът на здравеопазването и полицията.

БГНЕС припомня, че вчера заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов се срещна с Ани Стоянова, Кремена Кунева и представители на протестиращите пред Министерството на здравеопазването във връзка със случая „Даная“.

Пред ръководството на ведомството те настояха за отстраняване на директора на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров. От своя страна проф. Гетов посочи, че като принципал на лечебното заведение, министърът на здравеопазването е предприел всички необходими законови стъпки за освобождаване на настоящия директор на „Пирогов“.

По време на срещата Ани Стоянова беше информирана за всички действия, предприети от страна на министерството по случая с дъщеря ѝ Даная. /БГНЕС