Навални: Арестуваха Настя Рибка на "Шереметиево", дали не е заради подкупа за руския вицепремиер Приходко? (ВИДЕО)

          "Три минути преди да изляза в ефир съобщиха, че на  "Шереметиево"е арестувана Настя Рибка, неизвестно на какво основание", съобщи руският опозиционен лидер Алексей Навални по времена традиционното си видео в четвъртък вечер. Той изрази опасения дали причината за задържането не е отмъщение. Още повече, че тя трябваше днес да бъде депортирана от Тайланд в родината си Белорус.

Именно благодарение на  снимки и постове в социалните мрежи на "компаньонката" Навални и хората от екипа му разкриха, че руският вицепремиер Сергей Приходко е прекарал известно време на яхтата на олигарха Олег Дерипаска заедно с  цял отбор секструженички. Оказа се впоследствие, че именно Дерипаска е топлата връзка на Кремъл с  предизборната кампания на Доналд Тръмп в САЩ, а на яхтата двамата са обсъждали точно връзката с щаба му. 

Както съобшихме по-рано беларуската манекенка Анастасия Вашукевич, известна още като Настя Рибка, задържана преди почти година в Тайланд за организиране на семинар "по сексуално обучение", беше депортирана днес в родината си. Поне така съобщиха тайландските имиграционни власти.

По обед местно време 27-годишната Вашукевич се качи на самолет за Беларус от летище Суварнабхуми в Банкок заедно с още един беларуски и петима руски граждани, задържани по същото дело, каза шефът на тайландската имиграционна полиция.

През февруари миналата година Вашукевич, известна още като Настя Рибка, беше задържана при полицейска операция в хотел в популярния тайландски курорт Патая (на 150 км югоизточно от Банкок) заедно с един беларуски и няколко руски граждани. Арестът беше извършен по сигнал за незаконна дейност.

Участниците в семинара заявиха пред полицията, че били платили по 640 долара на човек за курс по сексуално обучение, съорганизиран от Вашукевич, както и че им били обещани сертификати, гарантиращи сексуалните им умения, след като завършат курса.

Очевидно опитвайки се да избегне затвор в Тайланд и депортацияя, Вашукевич каза в Инстаграм малко след като беше задържана, че разполагала с доказателство за руски действия, помогнали за изборната победа на президента на САЩ Доналд Тръмп. Тя е имала връзка с руския олигарх Олег Дерипаска, някогашен бизнес партньор на бившия шеф на кампанията на Тръмп Пол Манафорт. Но докато бе под стража в Тайланд, не каза нищо по тази тема.