Навални: Български журналист разкри имената и адресите на убийците, изпратени от Путин (ВИДЕО)

Това е история за секретна група убийци от ФСБ, в която има лекари, химици

Привет, това е Навални. Този дългоочакван от руснаците поздрав прозвуча за първи път от 20 август, когато опозиционният лидер беше отровен с „Новичок“ в Томск и припадна в самолета, летящ за Москва.

Той заяви:

"Аз знам кой искаше  да ме убие, знам имената на тези хора, знам къде работят, знам истинските им имена, знам псевдонимите,  имам техните снимки.

Това е история за секретна група убийци от ФСБ, в която има лекари, химици... Те се опитвали да ме убият няколко пъти, а веднъж

отровиха жена ми

Това по телевизията няма да го разкажат , защото заповедите на тази група се дават от президента Владимир Путин.

Ние се включихме във финалната част на разследването.  Основната работа свършиха от разследващия сайт Bellingcat съвместно с The Insider. Конкретно… Главният и много добър разследващ е Христо Грозев от България… Преди време той се свърза с мен и каза: „Знаеш ли, май открихме хората, които се опитаха да те убият? Бих помислил, че е луд, но работата е там, че от този сайт разкриха имената на хората от ГРУ, които бяха изпратени да убият Сергей Скрипал в Солсбъри".

В самолетите, с които Навални е летял за Новосибирск и Томск с него са пътували агентите на ФСБ Александров, Осипов и Паняев. Александров два пъти  е включил личния си телефон по време на престоя си, което е помогнало на разследването.

След веста, че Навални, който е под непрекъснато наблюдение,

е останал жив,

двама от  агентите решават да не летят до Москва, за където са купили билети, като телефоните им са засечени в Горно-Алтайск, в района на Института по въпросите на химическо-енергийните технологии. Там има специалисти по изчистване на организма от бойни отровни вещества . Институтът работи с Института по криминалистика към ФСБ, откъдето са убийците. Задачата вече е да се заметат следите на престъплението.

Чекистите от тази група от 2017 г. се летели тайно до всички градове, където е бил опозиционният лидер.

Разследващите са убедени, че това е второ покушение срещу Навални; при първото, в Калининград, през месец юни т.г,  е отровена жена му Юлия, но дозата е малка и тя се възстановява бързо.