Най-добрите плодове за отслабване

Ябълките безспорно попадат на челните места

Пролетта и лятото са сезоните на плодовете. По случайност през тези сезони също се стремим към хубава фигура. 

Ябълките безспорно попадат на челните места сред най-добрите плодове за отслабване. Причината е, че съдържат много фибри и малко калории. Не е случайно, че ябълките са основата на много диети, включително и такива за бързо отслабване.

Круши

Крушите са още един плод, пълен с фибри. Освен че помагат на храносмилането, крушите са перфектни за намаляване нивата на лошия холестерол и се грижат за здравето на сърцето.

Сливи, праскови и нектарини

Костилковите плодове, сред които попадат нектарините, прасковите и сливите, са с най-ниско количество на плодовата захар фруктоза. Освен това тези три плода имат високо съдържание на фибри и предотвратяват натрупването на мазнини в коремната област.

Дребни плодове

Дребните плодове отдавна са сред най-подходящите, когато искате да свалите някой и друг излишен килограм. Ягодите, малините и боровинките са подходящи плодове за монодиети. Тайната за отслабване на дребните плодове се крие в полифенолите. Полифенолите са естествени химикали, които помагат за сваляне на килограми.

Диня

Динята е противоречив плод, когато говорим за отслабване. Причината е във високото съдържание на фруктоза. От друга страна обаче има почитатели на динята, които я правят основа за своята лятна диета заради високото съдържание на вода. Освен това според някои проучвания динята намалява мазнините в тялото и регулира нивата на лошия холестерол.

Авокадо

Авокадото подобрява храносмилането и е чудесен източник на полезни и нужни на тялото ни мазнини. През последните години добива все повече популярност и заради свойствата си да намалява нивата на лошия холестерол. Включете авокадо в дневното си меню - за здравословен сандвич, вкусно и нискокалорично предястие или гарнитура към основното ястие.