Най-голямата подлост

Днес НАТО е огромно въоръжено до зъби туловище с мъничка стратегическа главичка

Авторът

Авторът

Николай Слатински

Дейвид Камерън:

- Помощта за Украйна при отразяване на руските въздушни удари би била опасна ескалация на конфликта. Ако искаме да избегнем разпространението на войната в Европа, трябва да избегнем пряка военна конфронтация между Русия и НАТО.

Ето я цялата нищета на философията и философията на нищетата на Запада, на НАТО днес! По-ясно от това не може да се каже!
НАТО се превръща в глух, ням, сляп, безчувствен наблюдател на рухването на Европа, на Запада, на Демократичния свят и най-вече на самия себе си. 

НАТО е все повече декоративен израстък, безполезен придатък, прескъпо, ала кичозно украшение, атрактивна, но изкуствена бенка на застаряващото, сбърчкващо се лице на Евро-атлантическата общност.

НАТО трябвало да избягва военната конфронтация с Русия! 

Пък ако ще Русия да прави каквото си пожелае! 

Днес в Украйна, утре в Молдова, после в Прибалтика, България, Полша...

Няма да се бием заради някакъв си молдовски Белци!

Няма да се бием заради някакъв си литовски Каунас!

Няма да се бием заради някакъв си естонски Тарту!

Няма да се бием заради някакъв си латвийски Вентспилс!

Няма да се бием заради някакъв си български Добрич!

Няма да се бием заради някакъв си полски Торун!

А за какво ще се бием?

Или ще си живеем сякаш нищо не се случва?

Ами то наистина нищо не се случва, освен там нещо - по периферията на самодоволна Западна Европа, която още не знае, че е Западаща Европа.

Русия на Путин потрива доволно ръце - рекетът, шантажът, изнудването, провокациите, заплахите ѝ работят!

НАТО предлага какво? Нещо като подхвърлянето към изнасилваната от мутра девойка - няма да се конфронтираме с тази мутра заради някакво си ... ! Така и така ще те изнасилят, опитай да се договориш да го прави така, че да не те боли, а ако може, постарай се да изпиташ поне някакво удоволствие!!

НАТО бе създадена именно за да покаже ясно на Русия - НАТО ще бъде готова на военна конфронтация с Русия винаги, когато Русия посегне на Европа! 

Смисълът на съществуването на НАТО е в безпрекословната и безусловна готовност за военна конфронтация с Русия - винаги, когато Русия се държи като агресор, като насилник, като бандит, като мутра, като сатрап, като тиран, като чудовище спрямо Европа!

НАТО съществува да възпира Русия - ако трябва, с военна конфронтация.

Това са смисълът, същността и съдържанието на НАТО. 

Днес НАТО е загубила смисъла на своето съществуване, изпразнила е от съдържание същността на своето призвание.

Днес НАТО е огромно въоръжено до зъби туловище с мъничка стратегическа главичка - динозавър, за който даже не е нужен метеорит, за да легне на гръб и скръсти лапки на гърдите си, предавайки Богу дух и дъх.

Не избягването на военна конфронтация с Русия - а ясната и ярка готовност за такава конфронтация може да възпре и ще озапти Русия.

Бандитът от крайния квартал, който дебне с нож зад ъгъла, който нахлува в беззащитните домове, който мародерства по-слабите и изнасилва онези, за които знае, че му е позволено безнаказано да изнасили - този бандит може да бъде възпрян и спрян само като му се покаже, че продължи ли да бандитства, с него е свършено.

Днешните лидери на Запада предават заветите на своите предшественици, създали НАТО за да възпира Злото. 

Докато НАТО не се страхуваше да възпира Злото, Злото мародерстваше, насилваше, бесуваше и беснееше някъде далеч, по периферията. 

Когато НАТО престана да възпира Злото и даже се страхува да си помисли, че може и трябва да го възпре, Русия на Путин прави това, на което е способна - да убива, да гази, да мачка, да разрушава, да плячкосва, да насилва и да изнасилва. Защото знае, че срещу себе си има шепа страхливци, исторически плужеци, политически хитреци. И стратегически подлеци. 

Защото най-голямата подлост в нашето възпалено от безумия и безумци време - това е страхът от агресора, страх, който те парализира и те прави нищожен, дребен, безсилен, непотребен и най-вече неспособен да си на нивото на мисията, каузата, дълга и отговорността пред Европа, пред Запада, пред Демократичния свят, пред Човешката цивилизация.