Не показахме вратата на Митрофанова заради една друга лелка и плешив чичко, който удивително прилича на др. Живков

Огнян Минчев

Огнян Минчев

Огнян Минчев

Както и очаквахме, слуховете за "затваряне" на руското посолство се оказаха преувеличени. Москва никога не признава да е допускала грешки, затова Митрофанова няма да бъде изтеглена от София докато не отшуми скандала. Оставили са я да дирижира българските кремълски тролове - вопият по ФБ на руското посолство, "Майко Русийо, на кого ни оставяш..." Ами че като ти е майка Русия чий ... (Боже прости ме) го търсиш в България бе, робе заблудений?

Но по-скоро рано, отколкото късно посолството ще трябва да се върне към business as usual. Трябва да се управлява огромната мрежа от доносчици, дьонмета, тролове и медийни пауни, които цапат в кафяво съзнанието на милиони българи. Трябва да се практикува ежедневният рекет в "енергийните доставки" и свързаната с него система от рушвети по върховете и долините на властта. В известен смисъл арогантността на високопоставената лелка пречи на всички тези неща. Затова в един хубав момент тя тихомълком ще бъде оттеглена. 

Въпросът е защо ние не й показахме вратата? Известно е защо - заради една друга лелка, заради един плешив чичко, който удивително прилича на др. Живков (не само външно)... (моля довършете списъка наум), и заради заплахите им да бутнат правителството. Добре е, че на изпроводяк същото това правителство намали броя на руската резидентура до нивото на група, два пъти по-голяма от съответното руско представителство в Нидерландия и Румъния (по думите на номинирания за нов премиер Асен Василев). Имаме редица съображения за начина - и процедурата, по които се правят подобни неща. Ама то в България хубавите работи все по най-странния начин стават. Оставаме с надеждата, че представителството на РФ у нас ще бъде отстоявано от следващите правителства до настоящето ниво от 43 души - поне! Ох, тя надеждата крепи човека...