Нетаняху отговори на нападки на Ердоган: Последният, който може да говори за морал

Ердоган сравни действията на Израел с тези на Хитлер

Бенямин Нетаняху

Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че турският президент Реджеп Таип Ердоган е "последният, който може да ни говори за морал", в отговор на изказване на Ердоган, че действията на Израел срещу "Хамас" не се различават "от действията на Адолф Хитлер", съобщи „The Times of Israel”.

"Ердоган, който извършва геноцид срещу кюрдите, който държи световен рекорд по хвърляне в затвора на журналисти, които се противопоставят на управлението му, е последният, който може да ни поучава за морал", коментира Нетаняху в платформата Х.

"ЦАХАЛ е най-моралната армия в света, която се сражава и елиминира най-отвратителната и жестока терористична организация в света: "Хамас"-ИДИЛ, която е извършила престъпления срещу човечеството и която Ердоган възхвалява и приема", посочи премиерът на Израел. 

За твърденията на турския президент говори и Бени Ганц, член на израелския военен кабинет. По думите му, изявленията на Ердоган са "очевидно изопачаване на действителността и оскверняване на паметта за Холокоста". /БГНЕС