Невзоров: Мястото на Путин и изродите му отдавна е в Петербургската Кунсткамера

Александър Невзоров

Александър Невзоров

Знаете приказката - човек е на място си. И наистина е много приятно да видиш човек на мястото му. Особено когато е в бункер, където той се чувства защитен. Лошото е когато такова лице (персонаж) оглавява една страна. Тогава всичко това има друг смисъл, подобно на метаморфозите на рака... 

За съжаление Указът на Петър Първи от 718 година отдавна не е действащ. Това е бил Указ за привеждането на родените изроди в Кунсткамерата*. Петър Първи е известен със своята страст към колекционерството и на него му е било нужно постоянно да обогатява експозицията на Петербургския музей, поставяйки новопоявяващите се уроди в специални камери, закупувани от Холандия и Германия. Благодарение на инициативата на Петър Първи болшинството от изключителните изроди  попадали или не попадали в Светия синод, в управлението на властта – като държавни глави и губернатори. 

По времето на Путин не е било прието да се грижат за тази колекция на Петеребургския музей, затова тези, на които мястото им е във витрините на Кунсткамерата, сами по себе си образуват путинската вертикала на властта, в която влизат безчетен брой чиновници.  

Министърът на отбраната на Германия предположи, че без Путин, светът ще стане по-добър. Но честно казано, за мен това е странно и закъсняло откритие. Защото всички очакват кой и кога ще направи този свят по-добър. Днес Путин е притиснат и заради съпричастност към сваления граждански самолет „Боинг“. Хага е констатирала, че именно той лично е дал команда за неговото сваляне от украинската ракета „Бук“. За това пише открито американският Вашингтон пост.(…) Всички отдавна разбраха какво представлява Путин. Въпросът е в това, когато ще се отдаде възможност да бъде вкаран в подходяща витрина на Петербургската Кунсткамера, която много отдавна очаква диктатора. Може би още не е дошло времето, както за Путин, така и за останалите путински уроди, които властват в страната, на които мястото им е също там. 

*Музея по антропология и етнография от времето на Петър Първи, в който се съхраняват и „особени“ екземпляри – анатомична рядкост и с аномалии.

Превод: Faktor.bg