Нидал Алгафари: Ако пиарът на ПП не подготви подопечните си, ще станат за посмешище

Нидал Алгафари

Нидал Алгафари

Политическият пиар и писател Нидал Алгафари посъветва Александър Бойчев да подготви депутатите от "Продължаваме промяната" какво да говорят и как да се държат по време на публични участия. Припомняме, че самият пиар на ПП се включи в ефира на Нова ТВ и вдигна скандал на водещия Виктор Николаев защо задава въпроси, по които колегите му от формацията не са компетентни. Алгафари припомни забавна случка от "Ку-Ку". 

Ето какво написа Нидал Алгафари във Фейсбук:

Разбирам негодуванието на ПР-а на ПП към журналистите от Нова телевизия. Как може да си позволяват да задават въпроси на некомпетентни народни представители? Това направо е безобразие. И за да няма такива своеволия от страна на журналистите на Нова телевизия, предлагам на ПР-а на ПП да изготви списък с компетенциите на народните представители от ПП. И след като е изготвен, същите тези некомпетентни избраници да се изказват в комисиите или от трибуната на Народното събрание само в рамките на компетенциите си. Малко се притеснявам, че тогава в залата на храма на демокрацията може да ни оглуши "Политически Правилното" мълчание на агнетата. Любопитството ми още от сега стига до кресчендо за компетенцията на класика, произнесъл следните слова:

"Ето ги новите, бели звезди, имате много красиви бради, само да питам, не ми се сърди - пееш ли, или некой пърди? Иди в „Черешката“, и им сготви мое’ изкараш и нек'ви пари Неколко глупости, произнеси за изненада – се обеси."

И сега един съвет към ПР- на ПП.

Драги ми ПР, една от първите задачи на компетентен ПР е да научи подопечните му да участват по теми по които имат някакви, макар и частични знания. Второ, като не знаят отговор на зададен въпрос, да си признаят, че не знаят или не разбират от темата, или не е тяхната компетенция. Инак ще ти припомня, драги ми ПР на ПП, за една анкета, направена в студентското предаване "КУ-КУ". Попитахме случайно минаващи "Правите ли метранпаж?". На отговорите много се смяхме и ние, и целият български народ.
Не ставайте за посмешище!