Официално: Минчев повежда евролистата на ПП за евровота, искат общо явяване с ДБ

Изпълнителният съвет на ПП го подкрепи единодушно

Никола Минчев

Никола Минчев

Изпълнителният съвет на “Продължаваме Промяната” единодушно избра Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за европейски парламент. Партията ще започне разговори за общо явяване с “Демократична България” на евровота.

Ръководството на партията определи и водещите теми, които ПП ще защитава в рамките на европейското семейство. Относно общото явяване с партньорите им от ДБ, Кирил Петков и Асен Василев заявяват, че "единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа".

„Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание, и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика“, заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

В европейския парламент “Продължаваме Промяната” ще защитава четири основни национални приоритета: европейски доходи в Европейска България; промяна в подхода към миграцията в Европа; силна икономика в чиста природа; защитена България със силна армия.

„Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо.“ - каза председателят на ПГ и съпредседател на ПП Кирил Петков. /БГНЕС