Никола Минчев: ПП няма да иска оставката на Вежди Рашидов

„Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател"

Никола Минчев

Никола Минчев

"Продължаваме промяната" няма да внася искане за оставката на Вежди Рашидов като председател на парламента. Това заяви зам.-председателят на 48-ото НС Никола Минчев пред бТВ.

„Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател на парламента Вежди Рашидов. Готов съм да му помагам, защото трябва да направим всичко възможно тази институция да работи и да изглежда добре.“ – увери Минчев.

"Развитието на ситуацията около председателството на спортната комисия създава усещане за нещо, което се е случило, след като сме се уговорили. След отново много трудности стигнахме до разбирателство „Продължаваме промяната“ да вземе спортната комисия. Изведнъж на другия ден ДПС каза, че се отмятат от тази уговорка и няма да ни я дадат. Какво се промени от днес за утре аз не мога да си обясня. Затова се създава усещането, че може да се е стигнало до някакво обаждане отнякъде.“ - коментира Минчев по повод подозренията, че намесата идва от президентската институция.

По думите му, ПП са искали председателството на правната, енергийната, регионалната, социална и антикорупционната комисия.