Изборът е между благоденстваща Европа и мизерстваща Евразия, който е под крилото на прокремълския Радев, е национален предател

Николай Ненчев

Николай Ненчев

"На 11 юли ще се изправим пред съдбоносен избор, който ще трасира бъдещето на България поне за следващите десет години. Този избор ще бъде не просто тест за интелигентност, той ще бъде проверка за политическата и демократичната ни зрялост на обществото. Ето защо нашият избор не бива да бъде плод на емоция, а да се основава на дълбок политически разум, основоположен от културните и възрожденските ни ценности, следвайки заветите на предците ни и на националните ни герои – Левски, Ботев, Раковски, Захари Стоянов, Ст. Стамболов, Никола Д. Петков и Кр. Пастухов". Това написа лидерът на БЗНС и кандидат за депутат от "Национално обединение на десницата" във Фейсбук.

"България е изправена пред избора да положи усилия да съхрани националното ни достойнство и историческата ни памет, която често се оказва къса. Изборът е между благоденстваща Европа и мизерстваща Евразия. Със своя житейски път и саможертва българските национални герои ни дадоха ясен и красноречив пример. Но те няма как да постигнат това, което ние трябва да направим днес. За съжаление имам усещането, че днешните псевдо „герои“ са обладани от хибридното евразийско облъчване и са подчинени на неговото оръжие, чийто спусък, както знаем, е натискан не само в миналото, но и днес от продажна българска ръка. 
Спомням си и думите на жестоко убития през 1977г. Георги Заркин:

"Задават се барутни жътви,
нам нужни са ни храбреци, 
поне станете вие мъртъвци,
защото живите са мъртви.",

Кръвта на мъчениците, на демократите, на националните ни герои ни призовава от земята! В тази връзка можем да твърдим убедено, че всеки, който се е наредил под крилото на прокремълския Радев и така пренебрегва техния завет, е национален предател! На 11 юли ще се наложи да избираме между истината и проклятието!", казва още Николай Ненчев.