Николина Ангелкова: Не е имало разговори за моя пост

Прокуратурата отказа да образува производство, както аз, така и моите служители се стремим да спазваме закона, заяви министърът на туризма

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира в ефира на бТВ оставките на своите колеги в кабинета, очакваното гласуване на новите имена и дали има напрежение в коалицията. "Познавам и Младен Маринов, и Росен Желязков, и Петя Аврамова. Бих искала да използвам възможността да благодаря и на министрите Нанков, Московски и Радев. Не виждам напрежение, всеки от нас си изпълнява задълженията. За мен е важно как приключва туристическият сезон.  Успяхме да рекламираме летния и зимния сезон, за да отчетем ръстовете - за 2018 година очакваме около 8 процента ръст на годишна база." 

Тя отрече да е имало разговори за нейния пост. "Нямало е разговори за мое оттегляне от поста. Прокуратурата отказа да образува производство, както аз, така и моите служители се стремим да спазваме закона", разкри тя. 

Не мисля, че имаме разногласия с вицепремиера Валери Симеонов. За мен е важно да имаме режим на диалог, имаме различни гледни точки, но е важно да се обсъжда и да се вземе най-доброто решение за обществото. 

Нямам преки наблюдения колко тихи са били летните нощи в Слънчев бряг, каза още министър Ангелкова. Националните курорти трябва да имат специфичен статут, нещо, което ние направихме от Министерството на туризма. Беше поставено именно това в законопроекта, тези курорти да бъдат извън Закона за шума. Местната власт трябва да го реши и ние да дадем възможност за развитието на туризма, сподели Ангелкова. 

След сигнали, че плащаме много глоби за сигнали за шум, съм изпратила писма до хотели и туроператори. Имаме не повече от 2 такива случая. Там, където сме стартирали с новите процедури, са се получили евтини цени на чадърите по плажовете. Когато групираме плажовете по групи, ще има различни параметри във всяка от тях. От 2347 плажа успяхме да намалим с 23% неохраняемите плажове, посочи още Ангелкова.