Корнелия Нинова: Нямаме грам доверие в ДКЕВР

Борисов да спре и останалите приватизации, както направи с Булгартрансгаз

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

"Един от най-важните въпроси са растящите цени на ток, парно, газ, вода, а оттам и на цените на всички стоки. Нямаме грам доверие в ДКЕВР". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. "Настояваме за пълна информация относно собственика на Юлен, кога го е придобил, какво му е отношението към концесията", заяви Крум Зарков. 

От БСП повдигнаха въпроса и за създалата се обстановка в страната в резултат на последните метеорологични условия. Лоша степен на координация и липса на техника по време на почистването на засегнатите участници, изтъкнаха от БСП. Българските граждани не се движат само по магистралите, напомнят от БСП.

От "столетницата" призоваха контролните органи да предприемат всичко необходимо, за да се чувстват българските граждани спокойни. Корнелия Нинова коментира глобата от 77 милиона лева за БЕХ. "Ще поискаме официален отговор от Европа, искано ли е от нас да си приватизираме мрежата - кога, къде и на кого са поставяли условията за приватизация", коментира червената лидерка. 

Тя отправи призив към Борисов - "Така, както е решил да не се приватизира за Булгартрансгаз, така всички стратегически обекти да не бъдат приватизирани. Да спре веднага например концесията на летище София, да не се дават за концесия плажовете на България, подземните богатства".