Нинова нападна Радев: Иска да прави партия от амбиции за повече власт

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Радев прави партия на базата на подписите за референдум „3-ти март“. Това се използва, за да се създаде поредната лична партия на президента, но не съм убедена, че ще се получи. Това каза в ефира на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й това показва желанието на Радев да има повече власт, за да влияе върху управлението на държавата. Това прозира и в мотивите, с които атакува промените в Конституцията, защото той атакува само текстове, които засягат него и президентската институция. Той не атакува съдебната реформа, но атакува двойното гражданство. А да си спомним как е реагирал през 2021 г., когато се установи, че Кирил Петков има двойно гражданство. Тогава  Радев го защити и подчерта, че Петков носи България в сърцето си. Той обаче не насочва внимание към съдебната реформа. И затова се пита дали пък там няма договорка, коментира лидерът на БСП. 

На въпрос как ще се случи ротацията и дали тя няма да остави правителството да изпълни мандата си, Нинова обясни: 

Не смятам, че плавно ще мине ротацията и че правителството ще остане на власт 4 години. Всеки  ден в сглобката се рекетират, това ще стане и по време на избора на регулаторите, те ще се избият за министри по време на ротацията, прогнозира тя.