Нинова: Радев има мъжки комплекс от мен, към жената, която го създаде, със служебния кабинет връщат модела "ГЕРБ-ДПС"

Президентът е последователен, с жажда за власт и за разбиване на партиите

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

„Изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката, но проблеми има. Решението е преговори с „Газпром“ и връщане на доставките. В момента държавата няма нужда от кризисен щаб, а незабавно да се преговаря и да се осигури светлина и топлина в домовете“. Това заяви бившият министър на икономиката Корнелия Нинова пред БТВ. 

„28 000 фирми работят на газ и 250 000 работници за зависими от тях. Нямам информация дали има доставки на газ до края на годината. Поканете бившия енергиен министър. Ние осигурихме компенсации на фирмите от 250 лв. Ако бяха фалирали предприятия, щях да кажа, че аз съм виновна“, каза още Нинова и допълни, че решението е в дългосрочен договор. Тя се разсърди на водещата и помоли да не я пита за енергетика, защото била дошла да говори за икономика. 

„Дошла съм да ви разкажа следната история и моля да ми дадете тази възможност. Поканете този, който е отговарял за енергетика. За министър на икономиката беше назначен човек, когото уволних от ВМЗ-Сопот. Установихме, че директорът на „Кинтекс“ е и търговски директор на частна фирма. „Кинтекс“ представлява ВМЗ-Сопот в Египет, а след това се отчита в частна фирма, която се управлява от зам.-министър от времето на правителствата на Бойко Борисов. Служебният кабинет и Радев започнаха чистка на кадри на БСП, започнаха възстановяват „ГЕРБ-ДПС“ и съсипват шестмесечните ни усилия да отрежем обръчите от фирми. Опитват се да ме унижат, но това няма да стане. В тази работа няма емоции. Започна метла на онзи модел, срещу който се борехме. Президентът е последователен в поведението. Още миналата година дойде в парламента и каза, че всички партии са статукво. Ние с Румен Радев не сме водили война, подкрепихме го и аз го направих президент, за което не съжалявам. Явно има жажда за власт и за разбиване на партиите. Вероятно има мъжки комплекс към жената, която го създаде. Прави нови партии и ги употребява. Сега се е обединил с ГЕРБ и с ДПС, което е разрушително. Държавата трябва да има правила“, коментира лидерката на БСП. 

Тя сподели, че симпатизантите са реагирали остро срещу възстановяването на Кирил Добрев и на Калоян Паргов в „столетницата“. Нинова похвали Янаки Стоилов в това отношение. Той отишъл да я пита дали може да стане част от съдебната система. Тя допълни, че все още вярва на Кирил Петков, но подчерта, че е допуснал грешки с изгонването на руснаците от посолството и със спирането на комуникацията с "Газпром". Нинова изтъкна, че от ПП са щели да допуснат още гафове, ако не са ги спрели.