Нова експертиза по делото за намерената в куфар Евгения доказа, че тя е била удушена

Съпругът твърдеше, че паднала и си е ударила главата в шкаф

Днес се провежда поредно заседание по делото срещу Орлин и Пламен Владимирови за убийството на Евгения Владимирова - близките ѝ настояват за най-тежки наказания, предаде БНТ. Преди началото на заседанието те отново протестираха пред Съдебната палата в София. Съдът изслушва вещите лица за последната експертиза по делото, чиято цел е да покаже как точно е починала Евгения. Съпругът ѝ Орлин Владимиров се опита да докаже версията, че не я е удушил, а тя е паднала и си е ударила главата в шкаф.

Три са вещите лица, които се явиха в съда за новата медицинска експертиза. Тя показва категорично, че жената е удушена, съпротивлявала се е, мъчила се е - смъртта може да е настъпила от 5 минути до 1 час.

Близките на Евгения поискаха доживотен затвор и за двамата извършители без право на обжалване.

"Ако днес приключи, надявам се на доживотна присъда без право на замяна за двамата убийци, за сина и за бащата. Ако не приключи делото, това е желанието на цялото ми семейство и за следващия път и ако може нещо да се направи един осъден на доживотна присъда, да не се разхожда по улиците на Перник, на София, на България." - каза Капка Чорбанова, майка на Евгения.

"Много се проточи това дело и все пак да получат реалното наказание, което заслужават. Не може човек получил доживотна присъда на първа инстанция да се разхожда като всички нас по улиците. Това е подигравка с паметта на Евгения." - категорична е Любомира Дикова.

Подсъдими за смъртта на жената са съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговия баща Пламен.

Новата експертиза е установила механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Тя бе поискана от защитата на двамата подсъдими. Очаква се след експертизата страните да преминат към своите пледоарии и съдът да се произнесе с решение.

Тялото на жената беше открито през 2021 г. в куфар във водоем край Перник.

Орлин и Пламен Владимирови бяха осъдени на първа инстанция на доживотен затвор, но присъдата бе обжалвана и сега делото се разглежда от Апелативния съд в София.