Нова тенденция: Хотелиерите у нас се отказват от ол инклузив

снимка: bgtourism.bg

снимка: bgtourism.bg

Много хотелиери у нас се отказват от системата "ол инклузив" заради поскъпването на хранителните продукти. Тази нова тенденция коментира пред БНР Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в морската столица. В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря, посочи той. 

Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията, смята Косев. "Смятам, че сезонът не беше лош. Сега живеем във форсмажорни времена и пред бранша изникват различни предизвикателства", каза още той пред БНР Радио Варна. Според него успешни ще са тези хотелиери, които бързо успеят да се адаптират и да намерят правилните решения.