91-годишна българка към Кирил Петков на приема в Рим за 24 май: Подкрепете младите, инвестирайте в тях

Премиерът Петков с 91-годишната българка

Премиерът Петков с 91-годишната българка

91-годишната българка от Пловдив Станка Вакавлиева привлече внимание на приема на българското посолство в Рим за 24 май. Той се проведе снощи в резиденцията на българския посланик Тодор Стоянов в столицата на Италия. Повече от 10 минути възрастната дама разговаря с премиера на България Кирил Петков, който заедно с делегация бе гост на събитието. 

rim_24_mai3.jpg

Демокрацията няма алтернатива, бъдещето на България е немислимо без Европа. Подкрепям младите хора и техните идеи, трябва да се инвестира в тях, а във ваше лице виждам човек, който може да реализира тези цели. Именно заради това миналата есен гласувах за вас, заявила Вакавлиева на Петков.  На тържествения прием са присъствали много български творци, които от години живеят и работят в Италия.

Пред българската диаспора в Италия Кирил Петков е изтъкнал  ролята на българската култура, хилядолетната ни история и изключителния принос на Кирил и Методий за свързването и единението на страните от Източна и Западна Европа.

Премиерът е споделил пред сънародниците, че по време на срещите си вчера с папа Франциск и премиера на Италия Марио Драги са подчертали общата стратегия на България и Италия за постигане на единна европейска политика, защото само така страните от ЕС ще са по-силни, ще могат да преодолеят трудностите и да работят за постигането на мир в Украйна  и Европа.

rim_24_mai.jpg