А. Гълъбов: Аферата с италианския боклук е над средното равнище

Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов

"Аферата с италианския боклук изглежда, че е над средното равнище", заяви пред БНТ политологът доц. Антоний Гълъбов в коментара си за повдигнатите обвинения на заместник-министъра на екологията Красимир Живков, бизнесмените братя Бобокови и на още трима за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България.

Политическият анализатор доц. Росен Карадимов, също гост в предаването, подчерта, че "няма две мнения, че това едно от най-престъпните действия от страна на властимащите, защото се прибира обществен ресурс и се посяга на здравето на хората".

Според него, "този път ще се върви докрай".

В отговор на въпрос как ще се отразят скандалите около МОСВ, поверено на коалиционния партньор ВМРО, доц. Гълъбов отбеляза, че вече се намираме в предизборна кампания и тепърва ще расте напрежението.

"От гледна точка на политическите реакции това няма да се отрази толкова съществено на фона общата атмосфера на радикализация, която усещам", прогнозира Гълъбов.

"Излизаме от хипнозата на коронавируса, защото се връщаме към обичайното ни ежедневие. Идват избори, очевидно патриотите ще се усетят леко засегнати", каза още Карадимов.

"От хипноза се излиза с щракване на пръсти. Появиха се много "армии" - на глада, на какво ли не. Щракването ще дойде от избирателите. Виждам някакво ожесточаване от политиците как ще се разпределят парите от Европа. Мая Манолова и други са говорители на тези хора. Аз не виждам говорители на почтените хора", контрира го доц. Гълъбов.