Александър Симов: „Демократична България“ се държат като пъпчив тийнейджър

Александър Симов

Александър Симов

„Демократична България“ се държат като пъпчив тийнейджър, поставяйки ултиматуми. Не можели да подкрепят правителство с мандата на БСП, защото друго били обещали на избирателите си. А ако третият мандат отиде при ДБ, ние какво да обясняваме на социалистите? Политика не се прави с ултиматуми. Това не е концерт по желание. Или имаме разбиране, че третият мандат трябва да бъде реализиран независимо при кой ще отиде, защото трябва да има правителство.  Това обяви по Нова ТВ червеният депутат Александър Симов. Той бе категоричен, че БСП няма намерение да предлагаме партиен кабинет, а ще предложи правителство на основата на служебния кабинет. 

 БСП показа, че е партия на здравия разум, ние ще инициираме дискусия в парламента без участието на ДПС и ГЕРБ, за да намерим допирни точки за създаване на правителство, което да реши неотложните проблеми на българите. Нека да завършим сагата с първия мандат и тогава ще работим за реализация на третия мандат, защото вторият е обречен. Задължително трябва да се направи и актуализация на бюджета. Проблемът е обаче, че все още няма комисии, през които да мине бюджетът, посочи Симов.
Той се спря и на темата за предстоящите президентски избори.

БСП издигна Румен Радев за президент и сега е нормално да го подкрепим за партиен кандидат. Няма лошо, че партията на Слави го подкрепи за втори мандат, нека и други да застанат зад него, няма лошо. Призовавам всички партии, които искаха промяна да положат усилие за създаване на правителство, допълни Симов.