Андрей Гюров за Генчовска: Това не е нашият външен министър, това е външният министър на "Има такъв народ"

Твърденията и са хвърлени в пространството, зад тях няма нито един факт, заяви той по повод обвиненията, че съветници на премиера водят паралелни разговори със Скопие

Андрей Гюров

Андрей Гюров

"Взехме решене да актуализираме бюджета по най-бързи начин, така че хората да получат средствата, предвидени в антиинфлационните мерки. Направихме много сериозна хронограма, в петък ще обсъдим окончателните параметри на актуализацията", заяви пред бТВ председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

По думите му, се очаква това да стане в рамките на месец юни.

"Най-важното, за което се разбрахме бяха мерките и параметрите на бюджета. В момента държавният дълг е по-нисък, отколкото при влизането ни в управлението", каза още той и припомни, че целият пакет е около два милиарда лева, но няма да надхвърли прогнозирания дълг.

"Ние имаме управленска програма и това е коалиционното споразумение. Сега ще направим една по-приоритизиране схема на законодателни промени. Концентрирали сме се върху Плана за възстановяване и устойчивост, за него до края на годината трябва да приемем 22 закона", заяви Гюров.

"Не е възможно съветници на премиера да водят паралелни разговори със Северна Македония. Ако има прогрес, той трябва да бъде докладван от МВнР, дали има причини за промяна на позициите. Това не е нашият външен министър, това е външният министър на "Има такъв народ", твърденията и са хвърлени в пространството, зад тях няма нито един факт", отговори той на изказване на Теодора Генчовска, че съветници на премиера водят отделна външна политика.