Атанасов за покушението над Гешев: Делото да се отнеме от НСлС, Сарафов да подаде оставка

Атанас Атанасов, снимка: ДБ

Атанас Атанасов, снимка: ДБ

ПП-ДБ поиска оставката на заместника на главния прокурор Борислав Сарафов във връзка с опита за атентат срещу Гешев. От коалицията нарекоха опита за покушение инсценировка.

"Във връзка с отговора на вътрешния министър, отнасящ се до т.нар. атентат. Няколко обстоятелства - още от самото начало изразихме съмнения относно фактите. Тези наши съмнения се задълбочават и сме убедени, че става въпрос за инсценировка. Това налага извода, че това дело трябва да се отнеме от Националната следствена служба. Още в началото Сарафов излъга. Смятаме че той трябва да си подаде оставката", каза Атанас Атанасов.

Още от самото начало след като излезе информацията и започна да се обсъжда в публичното пространство този акт, изразихме съмнения. След днешните отговори на Демерджиев нашите съмнения се задълбочават, заяви ген. Атанас Атанасов на брифинг в парламента, съобщи БГНЕС.

Сарафов излъга българската общественост и създаде тежка манипулация като заяви, че в кортежа се е возил главният прокурор и неговото семейство. Смятаме, че Сарафов незабавно трябва да си подаде оставката заради лъжата, която произнесе в публичното пространство.

Смятаме, че делото трябва да бъде отнето от НСлС и да бъде разпределено на друг разследващ орган, който да проведе обективно и пълно разследване, каза още Атанасов.