Атлантици: Къде ви е честа, „натовски генерали“ – уплашихте се, че Украйна, а не Русия ще разчита черната кутия

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Няма такъв цирк!
Сутринта министърът на отбраната говори пред БНТ, че ще се търси съдействие от Украйна и ще искат от производителя на тази "черна кутия", който е завод от Украйна, да им доставят нов оригинален лентов кабел за да извлекат информацията, защото този в кутията бил повреден. А точно на този МиГ-29, тя била производство на Украйна. 

20 мин. по-късно същият министър заяви по телефона за Нова ТВ, че ще изпратят цялата "черна кутия" в Украйна за да може производителят да разчете записите.
Сега командирът на авиобазата в Граф Игнатиево генерал Русев твърди, че ще се обърнат за помощ към руснаците.

Кой се уплаши от това, че Украйна, а не Русия ще съдейства за разследването? 

Може ли да се вярва на Русия за тази задача, след като Кремъл е обявил България, като член на НАТО, за свой стратегически враг?
Украйна е партньорска на НАТО държава, а Русия е агресор в Украйна и заграби територии на Украйна носейки смърт и разруха за десетки хиляди мирни граждани.
КОЙ нареди? пРезидента или подчинените му лично премиер и министър на отбраната? Или Кремъл и Петата колона на Русия в България задействаха цялата верига от зависимости и подчинения в България?
Отговорите оставяме на вас.
За нас е ясно, че маските вече паднаха и с всеки ден става все по-видима за по-голямата част от българското общество грозната истина за пленената от Русия българска държава и в частност Българската армия.
За какъв суверенитет, за каква национална сигурност можем да говорим, когато сме превзети отвътре. Без бой. 
Срам!

Атлантически съвет на България