България се управлява от двама генерали - падение за една демокрация

Насилие без граници

Антонина Желязкова

Антонина Желязкова

Антонина Желязкова, Маргиналия.бг

Напразно през м. юни 2021 г. разказах елегантно и иносказателно, през историческия опит в Турция (имаме и горчив български опит), какво се случва в една държава, когато управлението попадне в ръцете на военните. Малко хора прочетоха, още по-малко разбраха невинните предупреждения.

Време е, да кажа нещата направо и ясно. Вече месеци наред България се управлява от двама генерали – президент и министър председател.

Това само по себе си е падение за една демокрация.

Те съставиха първи и втори служебен кабинет, както се прави по учебника за военните преврати: Слагаш добри цивилни личности и експерти за министри и задължително вмъкваш двама-трима с несъмнени девиантни отклонения, за да свършат всичката мръсна работа. Добрите работят и ги бият с дръжки на флагове по улиците, защото са професионалисти, фини и невинни и се опитват да спасяват положението и децата.

На девиантните са възложени по-сложните мероприятия.

На единия, отявлен лъжец и безподобен подлец – да обезглави и сплаши лекарите и основните болници в България. На него е поверено здравето на нацията. Справи се великолепно – измираме по 200 на ден. Това си е чист бонус за генералите, тиха акция без насилие и танкове, тихо измиране в болниците пред изтощения медицински персонал. Скоро ще започнат да измират и лекарите, заедно със сестрите, защото са на края на силите си. Много добре, още бонус за генералите.

Възлова е позицията на шефа на МВР, чието девиантно поведение познаваме още преди 1989 г. като част от репресивни служби, а сетне в зората на демокрацията, когато бранеше като Матросов –  следовател отрепките от БКП, докато разграбваха държавата.

Генералите успяха. Страх ли ни е? Умираме от страх. Умираме и реално физически. Задачата е изпълнена.

За няколко дни с тежковъоръжени полицаи над 2000* претърсвания на домове на роми, турци и помаци. Ще продължи и утре, а и в неделя. Смразена кръв, но на него така му харесва, погледнете го в жестоките сини очи… Задачата е изпълнена. Не, за да се попречи на купуването на гласове, а за да си знаят мястото на дъното тази измет малцинствата. Успя.

Пишат му правозащитни организации. Да не е луд да разговаря с тях и да губи време, което му е нужно за насилие.

Ще дойде и тяхното време след изборите! Ще видят те едни права на малцинствата с дуло до главата.

Мислете, хора. Какво си докарваме сами на главата.

Ние ще се посъвземем от уплаха и ще сезираме Прокуратурата в България и Европейския съд по правата на човека за вандалщините извършени срещу хиляди представители на малцинствата у нас.

Трагичното е, че го допуснахме да се случи 32 години след падането на тоталитарния режим в България.

Срам!